Dünyaya insanlık dersi veren polis o anları anlattı

Emniyet teşkilatında 19 yıllık görevli Başpolis Ömer Kılıçarslan, tüm dünyaya insanlık dersi verdiği yaralı olan Suriyeli kadını sırtında 2 kilometre taşıyarak ambulansa ulaştırdığı duygu dolu anları anlattı.

Reyhanlı’nın Suriye sınırına yakın bir mahallesinde çığlık sesleri duyan mahallelinin ihbarı üzerine olay yerine giden ve ayaklarından yaralanan Suriyeli kadını, engebeli arazide 2 kilometre taşıyan Kılıçarslan, “Her Türk vatandaşının yapması gerekeni yaptım” dedi.

Bölgenin uçurum ve kayalık bir alan olduğundan tehlike arz ettiğini ve ambulansın oraya gelmesine imkan bulunmadığını dile getiren Kılıçarslan, “Şahsı gördüğümde bitkin haldeydi, yürüyecek durumu yoktu. 2 çocuğuyla yerde oturuyordu. Ayağında ayakkabı yoktu, sınır hattından geçerken yaralanmıştı. Suriyeli olduğunu anladığımız şahsı sakinleştirmek için kendisiyle bir süre sohbet ettik. Kendisine zarar vermeyeceğimizi, Türkiye Cumhuriyeti’nin emanetinde olduğunu söyledim. Bulunduğu yere sağlık ekiplerinin gelmesine imkan yoktu. Ambulans ekiplerinin kendisini alacağı noktaya kadar sırtlanarak belli bir noktaya kadar taşıdım” dedi.

Başpolis Kılıçarslan, Suriye sınırındaki polis kontrol noktasında sabah saatlerinde düşme sonucu başından yaralanan çocuğa da müdahale ettiklerini, başı kanlar içinde olan çocuk için ablusans çağırdıklarını ve zaman kaybı olmadan kucaklayarak ambulansa koyduklarını anlattı.

 

Bir cevap yazın