Teknolojik yeni fikirlere TÜBİTAK’tan hibe

TOBB ETÜ TTO Girişimcilik Birim Müdürü Şevket Özer Kürkçüoğlu tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO)’nda düzenlenen ‘Bigg Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi Bilgilendirme Toplantısı’ yoğun ilgi gördü.

TOBB ETÜ TTO Girişimcilik Birim Müdürü Şevket Özer Kürkçüoğlu, Bireysel Genç Girişimcilik (BİGG) konusunda katılımcılara sinevizyon destekli bilgiler verirken, TÜBİTAK’ın Üniversite mezunu iş kurmak isteyen girişimcilere Bigg Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi kapsamında 200 bin liraya kadar hibe ve destek verdiğini söyledi.

Bireysel Genç Girişimcilik programı(BİGG)’nın TÜBİTAK’ın açmış olduğu 1 yıl içinde toplamda 2 dönem olarak gerçekleşen Tekno girişim sermayesi Desteği programı çağrısı olduğunu ifade eden Kürkçüoğlu, “Üniversite mezunu iş kurmak isteyen girişimcileri kapsayan bu proje kapsamında; “Girişimcilerin fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetleri süresince desteklenmesi, nitelikli girişimciliğin özendirilmesi, Uluslararası rekabet gücü olan yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri gerçekleştirebilen başlangıç firmaların oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda 200 Bin TL’ye kadar girişimcilere geri ödemesiz hibe verilmektedir. Ekim döneminden itibaren bu miktarın çıkarılması düşünülmektedir. Burada amaç üniversite mezunlarımızı iş ve ticaret hayatına kazandırmak, yeni projelerle yeni kuracakları işlere destek olmaktır. Bu kapsamda, Akıllı Ulaşım teknolojileri, Enerji ve temiz teknolojiler, İleri imalat ve sanayi 4.0, İletişim ve sosyal dönüşüm, Sağlık teknolojileri, Sürdürülebilir tarım’ alanları konusunda tercih yapabilirler ve bu alanlarda proje üretebilirler” dedi.

Şevket Özer Kürkçüoğlu, TÜBİTAK’ın Üniversite mezunu girişimcilere yönelik verilecek 200 Bin lira destek süresinin iş planlarına göre değişiklik gösterebileceğine dikkat çekerek, “Azami limit 18 ay ve tavsiye edilen proje süresi ise 12 ay olarak belirlendi” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın