Bu görüntülerin İdlib olayları ile bir ilgisi yok!

Hatay Valiliği, İdlib’de yaşanması muhtemel çatışmalardan kaçarak sınırlarımızı illegal yollarla geçen şahıslara ait olduğu iddiasıyla sosyal medyada gündeme getirilen görüntülerin İdlib olayları ile bir ilgisinin olmadığını açıkladı.

Söz konusu sınırdan yasa dışı geçişlerle ilgili görüntülere ilişkin, Komutanlıkça idari tahkikat başlatıldığı belirtilen açıklamada İl ve ülke sınırlarının güvenliğinin sağlanması amacıyla sınırda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır gerisinde ise emniyet ve jandarma birimleri tarafından gerekli tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Alınan tedbirlerle 01 Ocak-03 Eylül 2018 tarihleri arasında güvelik birimlerince 188 bin 772 şahsın illegal giriş teşebbüsünün engellendiği vurgulayan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu görüntüler ile ilgili yapılan incelemede, olayın 02 Eylül 2018 günü saat 14.25’te 6. Bölük Hudut Komutanlığı sorumluluk sahasında yaşandığı, bazı şahısların telleri keserek illegal geçiş yapmaya çalıştığı belirlenmiş. Görevli hudut personeli tarafından önce düdükle, daha sonra 6-7 el havaya ateş edilerek engelleme yapıldığı ve şahısların merdivene geri çıkarak Suriye tarafına kaçtıkları tespit edilmiştir. Aynı bölgede 02-03 Eylül 2018 tarihlerinde görevli askeri personel tarafından, 254 şahıs yakalanmış ve 160 şahıs engellenmiştir. Söz konusu görüntülerin İdlib olayları ile bir ilgisinin olmadığı anlaşılmış olup, konu ile ilgili komutanlıkça idari tahkikat başlatılmıştır.”

 

Bir cevap yazın