İskenderun’un ortasında yemyeşil bir vaha!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ilçenin oksijen deposu olarak nitelendirilen eski Karayolları arazisi üzerinde yapılacak olan ‘Kent Park’ projesi ile ilgili yüklenici firmaya yer teslimi yaptı.  İçerisinde yürüyüş parkuru, koşu yolu, bisiklet yolu, anfi tiyatro, yazlık sinema, kermes alanı, 750 araçlık otopark, basketbol ve voleybol sahası ile İskenderunlular’a yepyeni bir yaşam olacak botanik parkın projesini de kamuoyuna tanıtan Başkan Seyfi Dingil’e toplantıda birim müdürlerinin yanısıra yüklenici firma Özak Yapı Mühendislik Yapı İnşaat Mühendisi Emre İhsan Aksoy da eşlik etti.

53 Bin M2 olan ve yedi mahalleyi birbirine bağlayan eski Karayolları Arazisi üzerine yapılacak olan ‘Kent Park’ projesi ihalesinin 8,5 milyon TL karşılığında Özak  Yapı İnşaat’a verildiğini ve 100 gün içerisinde tamamlanacağını söyleyen Başkan Seyfi Dingil, çalışmalara da 10 gün içinde başlanacağını ifade etti.

“Şeffaf bir ihale gerçekleştirildi”

Yıllardır atıl vaziyette bekleyen ve kamuoyu arasında Karayolları Parkı olarak adlandırılan yerin uzun uğraşlar sonucunda bedelsiz olarak alındığını ifade eden Başkan Seyfi Dingil, “Biz, İskenderun çocuğuyuz. Burada yeşil alan yok denecek kadar az. Yıllardır, hepimizin kabahati olan imar planlarında en küçük yeşil parçalar bile iptal edilip imara açılmış. Göreve geldiğimiz günden bu yana nereyi yıktıysak her yeri yeşil alan ilan ettik. Diyeceğim ki o ki, Rabbim bu güzel projeyi yapmayı bizlere ve sizlere nasip etti. Şeffaf bir ihale gerçekleştirildi. Yedi firma ihaleye katıldı. 17 firmaya dosya gönderildi. Burada gördüğünüz ağaçların hepsi Tabiat Koruma Varlıkları’ndan tescillendirildi. Burası ranta dönmesin diye bütün ağaçları tescillendirdik. Yaptığımız projede hepsi yerine yerleştirilmiş durumda. Burası yeşil bir vaha, botanik bahçesi oldu. Güzelliğiyle, şehre nefes aldıracak devasa parkımız 3 ayda tamamlanacak. Projemizin içerisine betonarmeyi hiç koymadık” dedi.

“Ziraat Bahçesi piknik alanı olacak”

Projenin yer teslimin gerçekleştiğini de sözlerine ekleyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “İçerisinde doğal bir gölet, yürüyüş, bisiklet ve engelli yolları olacak. Engelli vatandaşlarımız ve bayanlarımız için spor aktivitelerimiz olacak. Anfi tiyatrosu olacak gençlerin güzel vakit geçirmesi için… Güzel bir yazlık sineması olacak. Artık şehirlerde kermes yaptırmayacağız. Modern kermes yerleri yapacağız ahşaptan. 750 araçlık açık otoparkı olacak. İnşallah temel atma töreninde hepimiz birlikte olacağız. Hepimizin, çocuklarımızın ve İskenderun’un geleceği için çok güzel bir projeye imza attık. Çok mücadele ettik ve başardık. 300 bin nüfuslu İskenderun’un nefes alabileceği bir tesis oluyor. Allah nasip ederse Ziraat Bahçesi’ni de büyük bir piknik alanına dönüştüreceğiz. Şehir hastanesini TOKİ’nin oraya kaydıracağız. Denizciler mahallesinin yanında 963 parsel var. 550 dönümlük bir arazi. Orayı da ‘Kent Ormanı’ yapacağız. Orayı da almak üzereyiz. İskenderun’u çok güzel günler bekliyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bir cevap yazın