Arsuz’da yine yangın, yine yangın!

Arsuz’da iki ayrı noktada çıkan orman yangınından birinde dumanlardan etkilenen bir kadın hastaneye kaldırılırken, ahırda bulunan 1 büyükbaş hayvan da telef oldu.

Arsuz Haymaseki Mahallesi’nde ahır olarak kullanılan samanlıkta başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangını kontrol altına almak için ekipler havadan ve karadan müdahale başlatılırken, Helvalı Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın da ekiplerin anında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, yangına 2 helikopter, 10 arazöz, 1 dozer, 1 greyder, 3 teknik eleman ve 50 yangın söndürme işçisi ile mücadele ettiklerini,  Haymaseki’de ilk belirlemelere göre yangının ormanlık alana yakın bir bölgede bulunan ahır içerisindeki samanlıktan başladığının değerlendirildiğini kaydetti.

3 hektar ormanlık alanda etkili olan Haymaseki’deki yangında ahırda bulunan bir büyükbaş hayvanın telef olduğu, dumanlardan etkilenen Seher Çetinkaya adlı bir kadının ise hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Bir cevap yazın