İskenderun Zabıtası’ndan iki güzel hamle

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bir yandan vatandaşların duygularını istismar ederek, haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da Zabıta Teşkilatı’nın 192. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla kentin çeşitli yerlerinde çocuklara balon dağıttı.

Duygu tacirleri kıskaç altında

Vatandaşlardan para veya yardım isteyen, çalışma gücüne sahip olduğu halde iş yapmaktan kaçınıp, insanların merhamet duygularını istismar eden dilencilerle mücadele eden ekipler, özellikle cami önlerinde ve şehrin işlek caddelerinde bekleyerek vatandaşlardan para isteyen dilencileri toplayarak, Zabıta Karakolu’na götürdü. Üzerlerindeki paralara el konulan dilenciler hakkında Kabahatler Kanunu’nu gereğince yasal işlem uygulandı.

Çocukların yüzünü güldürdüler

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca, Zabıta Haftası dolayısıyla İskenderun’un çeşitli yerlerine bilgilendirmede standı açarak vatandaşlara, zabıtanın görev alanı hakkında bilgilendirme yaparken, istek ve talepleri da dinledi. Standı ziyaret eden ailelerin çocuklarına da sürpriz yaparak balon hediye eden ekipler, “Çocukların yüzlerindeki mutluluk bizleri de mutlu ediyor ve çalışma şevkimizi arttırıyor” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın