Refik Eryılmaz’dan ‘önseçim’ vurgusu!

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Samandağ için neler yapılabileceği konusunda bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Samandağ Halkı’yla biraraya gelen geçmiş dönem CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, “Mutlaka önseçim yapılmalıdır” vurgusu yaptı. Samandağ’ın sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulduğu toplantıya büyük ilgi vardı.

Samandağ ilçesinin, yerel hizmetler noktasında hak ettiği yerde olmadığına ve mevcut yönetimin bu eksikleri giderebileceğine dair halkta bir inancın kalmadığına dikkat çeken Eryılmaz, yerel seçim öncesi tüm üyelerin katılımıyla yapılacak önseçimin şart olduğunu dile getirdi.

Sorunların, aday tespit mekanizmasından kaynaklandığını da söyleyen Eryılmaz, aday belirlenirken halkın hassasiyetine, adayların halktaki karşılıklarına ve yönetme vizyonlarına yeterince önem verilmediğini söyledi. Bu nedenle sorunların zaman içinde kronikleştiğini ifade eden Refik Eryılmaz, yapılacak önseçimle halkın ikinci plana atılmaktan kurtulacağını yineledi.

“Bizim de halkımıza ve çocuklarımıza olan vicdani ve ahlaki sorumluluklarımız gereği, bize her gün ifade edilen bu sorunlara, bu eksikliklere, bu ihmallere sırtımızı dönüp hayatımızı hiçbir şey yokmuş gibi sürdürmemiz beklenmemeli elbette” sözlerinden sonra uzun süre alkışlanan Refik Eryılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler de mevcut yönetimin bu sorunları çözebilme yetisini kaybettiğine, dolayısıyla değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu işin bir çıkar ortaklığı ile değil, vicdani bir ortaklaşmayla, halkla ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yöneterek tam bir ekip ruhuyla çözülebileceğine inanıyoruz. Bizler de halka rağmen, aday dayatmalarıyla bu güzel ilçemizde bir çözümün asla mümkün olmadığına inanıyoruz.

Ön seçimin yapılması konusunda, anketlerle ya da birebir görüşmelerle bu halkın ne istediğini anlamanın çok zor olmadığını, beş sene bu halka başkanlık edecek zihniyeti tespit adına bu zahmete değeceğine inanıyoruz; yeter ki iyi niyetli olunsun. Bu inançla halkımızın bu tespit ve taleplerini gören bir yerden bu toplantılarımızı devam ettirirken, genel merkeze de sesimizi duyuracağımıza inanıyorum.”

 

Bir cevap yazın