Gadir-i Hum coşkusu sardı

Aleviler için oldukça büyük önem taşıyan ve en büyük bayramları olarak nitelendirilen, bu özel günde cehennem ateşinin bile söndüğüne inanılan Gadir-i Hum Bayramı yarın(28 Ağustos’ta) büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Hz. Muhammed’in Veda Haccı dönüşü Hz. Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen Gadir-i Hum Bayramı’nı sevgi, hoşgörü, kardeşlik duyguları ile kucaklayacak olan ehlibeytten yana olan Aleviler , bu özel günü bol bol dua ederek, ibadete ayırırken, bayramın geleneğinden olan kazanlarla hriseler pişirip dağıtmanın yanında çoğu esnaf da bu günde kepenk kapatarak bayramın kültürel değerlerini ve geleneklerini yaşatacak.

Gadir-i Hum Konferansı Arsuz’da

Bayram etkinlikleri kapsamında, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı(EHDAV) Başkanı Ali Yeral, 29 Ağustos Çarşamba günü Arsuz Turizm ve Kültür Derneği ev sahipliğinde Arsuz’da düzenlenecek olan Gadir-i Hum konferansında vatandaşlarla bir araya gelecek. Yeral’ın, Gadir Hum Bayramı’nın manevi değerlerini anlatacağı Gadir-i Hum konferansı 29 Ağustos 2018 Çarşamba günü saat 19:30’da Lion King Otel’de gerçekleşecek.

Bir cevap yazın