Tatilciler bu uyarıları dikkate alın!

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, uzun bayram tatili sebebiyle vatandaşlara orman yangınları ile mücadele konusunda önemli bilgiler verdi.

Öncelikle tüm vatandaşların ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutlayan Ketmen, Kurban Bayramı tatili nedeniyle Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerine cok sayıda tatilci geleceğini ifade ederek, orman yangını ile mücadelede alınması gereken önlemleri hatırlattı.

Orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirten Ketmen, “Gelen misafirlerimiz yangın konusunda yöre insanı kadar tecrübeli değil. Her yerde mangal yakmayın, sigaraların izmaritini aracınızdan dışarı kesinlikle atmayın. Köylülerimizden de ricamız var. Bayram döneminde bağ, bahçe temizliği yapmayalım. Tarla ve bahçelerden çıkan çöpleri yakarak temizleme yoluna gitmeyiniz, yakmak için Aralık ayını bekleyiniz. Havanın yağışlı olduğu döneme kadar bu tür girişimlerden uzak duralım lütfen. Pikniğe gidildiğinde orman içinde, ormanın derinliklerinde asla mangal yakmayalım. Piknik ve Mesire alanlarını tercih edelim. Denize girdiğimiz koylarda mangal, cay ateşi yakmayalım. Çayımızı evde hazırlayıp termosta götürelim” diye konuştu.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, son günlerde çıkan yangınlarda Kahramanmaraş’ta, Hatay’da ve Gaziantep’te olmak üzere toplamda 5 büyüme eğilimli yangınların çıkış sebebinin sigara izmaritinden kaynaklandığını belirtti.

 

Bir cevap yazın