Hatay, Öğrenci Dostu Şehir seçildi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nca üniversitede öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla hazırlanan 2018 Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda Hatay, “Yüksek memnuniyet” hissedilen iller sıralamasında dördüncü sırada yeraldı.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Karadağ ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından Türkiye’de üniversite öğrencilerinin memnuniyetlerini ortaya koymak ve şehirlere “öğrenci dostu” olmaları yönünde katkı sağlamak amacıyla yapılan araştırma, 109’u devlet ve 63’ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“En yüksek memnuniyet” bildirilen illerin başında Eskişehir, Antalya, Aydın, Çanakkale ve  Muğla yeralırken, ilk üç sıradaki Eskişehir, Antalya ve Aydın üniversiteleri öğrenci başkentleri olarak değerlendirdi.  “Yüksek memnuniyet” hissedilen iller ise Ankara, Samsun, Balıkesir, Hatay, Trabzon, Manisa, Kırklareli ve Denizli olarak belirtilirken,  “memnuniyet” hissedilen şehirlerin İstanbul (Asya), Giresun, Ordu, İstanbul (Avrupa), Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Adana ve Sinop olduğu, öğrencilerin memnuniyetsizliğinin çok yüksek düzeyde olduğu iller sıralamasında ise Nevşehir, Kahramanmaraş, Erzincan, Adıyaman, Tokat, Kastamonu, Diyarbakır, Niğde, Uşak, Tunceli, Mardin, Osmaniye, Batman, Gümüşhane, Afyonkarahisar, Kars, Siirt, Karaman, Ardahan, Aksaray, Çankırı, Ağrı, Iğdır, Kilis, Bayburt, Bitlis, Yozgat, Muş, Şırnak, Bingöl ve Hakkari olduğu kaydedildi.

 

Bir cevap yazın