Direksiyon eğitimi güzergahına revizyon

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İl geneli toplu taşıma ve ulaşımın iyileştirilmesine yönelik 18 ana gündem maddesi ve 6 ek gündem maddelerinin görüşüldüğü 2018 yılı Ağustos ayı UKOME Kurul toplantısında 19 madde kabul, 1 madde red ve 4 madde de alt komisyona havale edildi.

HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden başkanlığında ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan İskenderun’da faaliyet gösteren özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının direksiyon eğitim sınavında kullanılan güzergâhın revize edilmesi talebi oy birliğiyle karara bağlandı.

HBB UKOME komisyonunun gerçekleştirdiği Ağustos ayı toplantısında, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan Hatay Ulaşım Ana Planı Samandağ, Antakya ve Defne’nin dönüşüm işlemlerinde faaliyet gösteren toplu taşıma kooperatiflerinin dönüşüm süreci gündem maddeleri arasında yerini aldı.

İlçelerde faaliyet gösteren 10 toplu taşıma kooperatifine ve 9 adet münferit olarak toplu taşıma faaliyetinde bulunan üye ve hak sahiplerinin araçlarının belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ‘Özel Toplu Taşıma Aracına’ dönüşüm işlemlerinin gerçekleştirilmesine ait dönüşüm projesinin onaylanması ve uygulanması talebi kurul üyelerinin oylamasına sunuldu.

Samandağ projesinde 6 ay içerisinde dönüşüm işlemlerinin tamamlanarak vatandaşların yeni ve konforlu araçlarla toplu taşıma hizmetlerinden faydalanabileceği duyuruldu.

Bir cevap yazın