Dolar, damadını sevmeyen kayınpeder tansiyonu gibi!

Doların 5,20 liraya çıkması ve tarihi rekora ulaşmasına CHP Hatay Milletvekilleri tepki verdi. Türk Lirasının dolar karşısında erimesinden ve Merkez Bankası’nın dolara müdahalelerinin yetersiz olmasından yakının CHP’li vekiller Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir, hükümete liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı ‘Yönetemiyorsunuz’ ile mesaj verdi.

İşte, CHP’li vekillerin doların yükselmesi ile ilgili yaptıkları ilginç açıklamalar, hükümete göndermeleri ve  çözüm önerileri…

 

Mehmet Güzelmansur, “Dolar 5,17 TL, Avro 5,98 TL Enflasyon %15,39 (son 14 yılın zirvesi) Gerçek işsizlik %17,3… 24 Haziran’dan bu yana vatandaşın gelirindeki azalış %10… Ekonomideki bu yangını söndürmek için; -Erkler ayrılığı -Üretim ekonomisi -Doğru teşvik programı -Bilimsel eğitim ŞART!”

Suzan Şahin, “Dolar, damadını sevmeyen kayınpeder tansiyonu gibi ufak ufak yükseliyor. TL dipleri görüyor, Merkez Bankası ise -birilerinin(!) çaresizlik içinde verdiği emirlerle- petrol yangınını suyla söndüreceğini sanarak işlevsiz hamleler yapıyor. Olan yine gariban halka oluyor. Yazık!”

 

Serkan Topal, “Merkez Bankası’ndan yapılan müdahale ile 2.2 milyar dolar bankaların kullanımına verildi. Daha öncede düşmesi için müdahale edilen dolar 0,65 oranında artmıştı. Şuanda ise dolar 5,20₺ Yönetemiyorsunuz, yangına körükle gidiyorsunuz. Milletin aklıyla alay etmekten vazgeçin!”

İsmet Tokdemir, “Alay-ı vala ile 100 günlük eylem planı açıklandı… 5 Temel sorunun hangisine çözüm üretiliyor? Gerçek şu ki; sorunlar çözülmüyor, sorunlar derinleşerek varlığını sürdürüyor… Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor…”

 

Bir cevap yazın