Başkanlar, Osmaniye’de tek yürek oldu

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden MHP 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy’un abisi, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy’un adı odadaki toplantı salonuna verildi. Hasan Ersoy‘un anısını yaşatmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından Oda ve Borsa Başkanlarının bir araya gelerek gerçekleştirdiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

Kur’anı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, merhum Hasan Ersoy için dua okudu.

“Saldırı, tüm odalara ve işadamlarına yapıldı”

Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hasan Ersoy’un yaşamı boyunca yaptığı hizmetlerin hem kendisine hem ailesine manevi kazanç olarak döneceğini söyledi.

3 Temmuz’dakisaldırının sadece Osmaniye’ye değil Türkiye’deki 365 oda ve borsa ve üyelerine yapıldığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Bu saldırı sadece OTSO Başkan Yardımcısı’na yapılmadı. Tüm Türkiye’de bulunan 365 oda ve borsamızın başkanlarına, onların temsil ettiği ülke genelindeki 1,5 milyon üyemize ve ülkemizin kalkınması, gelişmesi için çaba sarf eden iş adamlarımızın tamamına yapılmış sayıyoruz. 1,5 milyon üyemiz Osmaniye ile tek yürek olmuş durumda. Hiç kimsenin endişesi olmasın Osmaniye TSO yalnız değildir. Osmaniye’yi 3-5 çapulcunun eline bırakmayız. Ülkemizin kanunları var. Bizler de o kanunların sonuna kadar yerine getirilmesi için iş adamları olarak takipte olacağız. Beni en çok umutlandıran tablo ise şu oldu. Bizde siyaset olmaz. Kim ne fikirdeymiş, hangi dindenmiş, ırkı neymiş bizi ilgilendirmez. Ama Osmaniye’de en acılı günde 3 siyasi partinin temsilcilerinin bir araya gelmesi bizi sevindirdi” dedi.

Hüzünlü tören

Saldırıda yaralanan Osmaniye TSO Başkanı Devrim Aksoy da Osmaniye Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Başsavcılığa olayın ardından gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, “Suçluların hak ettikleri cezaları alacağına gerçekten inanıyor, olayın aydınlatılması konusunda güvenimizin kurumlara tam olduğunu belirtmek istiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Osmaniye TSO yönetim kurulu olarak, devraldığımız bayrağı taşırken şeffaf, objektif hizmet anlayışımızdan ve hukuk kuralları çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Hasan Ersoy’un kardeşi MHP 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy da duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Hasan Ersoy’un 11 yaşındaki torunu Ayyüce Ersoy’un ise dedesiyle anılarını paylaşırken ağlaması katılımcıları hüzünlendirdi.

 

Bir cevap yazın