Hedefi 12’den vuruyorlar

İskenderun’da ata sporu okçuluk kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
İskenderun ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, 9 ve 70 yaş arası tüm vatandaşlara okçuluk kursunu verdiklerini, vatandaşların da yoğun bir ilgisi olduğunu söyledi.
İlçe Spor Müdürü Gündel, bugüne kadar yaklaşık 100 kişiye kurs verdiklerini, ilk günden bu yana sabırla bu sporu yamaya devam eden kursiyerlerden bazılarının şampiyonalara bile katılabileceği seviyeye geldiğini de aktardı.


İskenderun Kapalı Spor Salonu’nda yapılan antrenmanlarda kursiyerlere okçuluk eğitimini temelinden birebir ders veren ve verdiği bu kursun tamamen ücretsiz olduğunu da belirten İskenderun ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, “1,5 yıldır gençlik hizmetleri ilçe spor müdürlüğümüzde hem geleneksel, hem olimpik derslerimizi vermekteyiz. Okçuluk derslerimizi her yaş grubuna veriyoruz. Bu verdiğimiz dersler tamamen ücretsizdir. Bayan erkek her yaş grubuna kurslarımızı vermekteyiz. Okçuluk sporu çok kapsamlı bir spordur. Hem vücuttaki koordinasyonu, konsantrasyonu sağladığımız ve hem de insanların sabrını geliştirdiğimiz bir spor. Beynin iki lobunu çalıştıran iki tane spor var. Bunlardan bir tanesi satranç, diğeri ise okçuluk sporudur. Bu nedenle okçuluk sporunu ben herkese tavsiye ediyorum. Her yaş grubundan 9 yaştan 70 yaşına kadar herkesin yapabileceği çok sağlıklı bir spor. Bu sene itibariyle okul sporlarına yetiştirdiğimiz genç arkadaşlarımız var. Takım oluşturabilmemiz için okullardan daha fazla öğrenci desteği bekliyoruz. Ferdi olarak geleneksel spor dallarında olan yarışlara bayan erkek katılmayı düşünüyoruz. Şuan çalıştırdığımız arkadaşlarımızın hepsi bu yarışlara katılabilecek düzeye gelmiş durumda. Buradan çok değerli sporcu arkadaşlarımızı yetiştirerek olimpiyatlara, dünya ve Avrupa şampiyonasına göndeririz. Yeter ki arkadaşlar sabırla, çünkü bu sporun en büyük özelliği sabırdır. Sabırla bu sporu yapmaya devam etsinler. Ben herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Gündel, daha sonra basın mensuplarına da ok atışı yaptırarak, okçuluğa teşvik etti.

Bir cevap yazın