Öztürk Çolak, İskenderun Belediyesi için hazırlanıyor

İskenderun Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Payas eski belediye başkanlarından Öztürk Çolak, “Hiç çizgimi değiştirmeden hizmet ettiğim CHP’nin İskenderun Belediye Başkanı olarak hizmet bayrağını zirveye taşıyacağıma inanıyorum” diyerek iddialı olduğunu ortaya koydu.

Dürüst ve başarılı belediye başkanlığı dönemlerinde halkın sevdiği bir isim olan Öztürk Çolak, İskenderun’u hak ettiği ‘Çağdaş Kent’ imajına kavuşturmak için vargücüyle çalışacağını ortaya koyarken, “İskenderunlu hemşerilerimin takdir ettiği bir ekiple bu göreve talibiz” sözleriyle ekip anlayışına önem verdiğini vurguladı.

Öztürk Çolak kimdir?

“1953 yılında Payas’ta doğdum. İlkokulu Payas’ta okudum. Ortaokulu ve liseyi Dörtyol’da tamamladım.  Yüksek öğrenimimi Adana İ.T.İ Akademisi’nde tamamladım. Siyasete olan ilgim CHP’nin Payas’taki önde gelen ailelerinden birinin çocuğu oluşum nedeniyle çok küçük yaşta başladı. Daha ortaokulda iken 1968 yılı belediye seçimlerinde amcamın adaylığı dolayısı ile çok yoğun bir çalışma temposu içerisine girdim. Seçimi 7 oyla kaybettik. 1973 seçimlerini amcamın oğlu Özkul Çolak kazandı. Siyasette çok aktif olarak görev yaptım. 1977 seçimlerini de kazandık. 1975 yılında İDÇ’ye işçi olarak girdim. Sendikacılık ile uğraştım. Çelik-İş Sendikası’nın genel kurul delegesi seçildim. Aynı zamanda İDÇ’de çalışan genç arkadaşlarımla birlikte İskenderun’da CHP’nin Gençlik Kolları yönetiminde görev aldım. 1976 yılında CHP Hatay İl Gençlik Kollarına girdim. İl sekreterliği görevini yaptım. İDÇ, CHP ve okulumu birlikte yürüttüm. 1976 yılında akademiden mezun oldum. Aynı yıl evlendim. 1978 yılında askerlik görevimi yapmak üzere Tuzla Yedek Subay Okulu’na katıldım. Ocak 1980 de terhis oldum. İDÇ’ye geri dönmedim. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak 1989 yılına kadar serbest çalıştım. Eşim öğretmendir. 1980 askeri darbesi siyasi partileri kapatınca biz de siyaseti sendikalar ve derneklerde yapmaya devam ettik. Yeniden partiler kurulduğunda SODEP’te çalışmaya başladık. Ancak seçimlere giremeyince Halkçı Parti’de mücadeleye devam ettim. Halkçı Parti’de milletvekili listesinde aday oldum. Ancak üç milletvekili çıkarabildik. Daha sonra HP İl Yönetiminde İl Başkan yardımcısı olarak çalıştım. Aynı zamanda kurultay delegesi seçildim. 1986 yılında HP-SODEP birleşme döneminde SHP’nin il başkanlığı görevine getirildim. 1989 yılında SHP’nin Payas Belediye Başkan Adayı oldum ve seçimi kazandık. 1994 yılında tekrar seçimi kazandık. 1999 yılında CHP Dörtyol İlçe Başkanlığı’na getirildim. İki yıl bu görevi yürüttüm. Bu dönemlerde dört defa kurultay delegeliğine seçildim. Partimdeki mücadeleme hiç ara vermeden devam ettim. 2015 yılında il yönetimine seçildim. İl başkan yardımcısı olarak iki yıl görev yaptım.”

Bir cevap yazın