Temiz suyu akan Asi’ye az kaldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Asi Nehri’ne temiz su deşarj edecek olan Dünyanın 5’nci, Avrupa’nın 2’nci, Türkiye’nin ise en büyük kapasitesine sahip Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona doğru gelindiğini açıkladı.

Membran tesisin fiziki inşaatı ile  elektrik ve teknik ekipmanların montaj çalışmalarının tamamlandığını ve yapılan tetkiklerin ardından tesisin atık su almaya başladığını belirten Savaş, uygun ortamın sağlanmasıyla birlikte evsel atık suların yönetmelik kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra temiz suyun Asi Nehri’ne deşarjının sağlanacağına dikkat çekti.

Tesisin tam anlamıyla faaliyete girmesiyle Asi Nehri’ndeki kötü kokunun tarihe karışacağını söyleyen  Başkan Savaş, “Değerli hemşehrilerim Antakya’nın yıllardır sorunu olan Asi Nehri’nin kötü kokulardan arınması ve nehirde temiz su akmasının çözümü olarak hayata geçirdiğimiz projemizin sonuna yaklaşıyoruz. Sabrınız ve bize olan inancınızla sürdürdüğümüz, Asi Nehri’ndeki kötü kokunun tarihe karışacağı projemizde çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Asi yatağına 1200’lük dev borularla toplamda 4 bin 500 metre kanal hattını döşedik ve şuan asbestli suların bu kanala bağlantısını gerçekleştiriyoruz. İnşallah çok yakın zamanda yapımını tamamladığımız Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı arıtma tesisinde yüzde 99.9 oranında arıttığımız suyu nehre temiz bir şekilde bırakacağız” dedi.

Bir cevap yazın