Belediyenin İmar Limited Şti. araştırılacak

İskenderun Belediye Meclisi Ağustos Ayı oturumunda biri önerge, üçü de gündem olmak üzere 4 maddeyi karara bağladı. İskenderun Belediye Başkanvekili Mehmet Başlak başkanlığında toplanan meclise, 10 Ağustos 2014 yılında çalışmalarına başlayan İskenderun Belediyesi İmar Limited Şirketi’nin bugüne kadar yaptığı satışlar ve belediye kasasına giren cirolar konusunda komisyon oluşturulup araştırılması önergesi damgasını vurdu.

Komisyon tamam

MHP grubu tarafından verilen önergede cevabın yazılı bir şekilde meclise bildirilmesinin yanı sıra oluşturulan komisyonda isimlerin belirlenip, komisyonun biran önce görevine başlaması oylanarak gündeme alındı ve oy birliği ile kabul edildi. Meclis tarafından belirlenen isimler şu kişilerden oluştu; Osman Çolak, Emin Dönmez, Hüseyin Tintaş, Ahmet Sarı ve Reşat Çağlar.

MHP, oy kullanmadı

Gündemin bir diğer maddesi olan Çiftçi Mallarını Koruma kanununun 4. Maddesinin uygulanmasında meclisin gizli oylama ile beş asil beş yedek üye belirlemesi konusu da mecliste gergin anların yaşanmasına neden oldu. Belediye çalışanları ve tarım ilçe müdürlüğü çalışanları tarafından belirlenen isimlerin çiftçi olup olmadıklarının araştırılması ve oylamanın gizli yapılmasına tepki gösteren MHP’li meclis üyeleri, gizli yapılan oylamada boş oy kullanarak gündem maddesinin oylanmamasını talep etti.

Yapılan oylama sonucunda 16 geçerli, 14 boş oyla beş asil beş yedek olmak üzere altı aylığına Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi oluşturuldu. Mecliste bulunan kişiler şu isimlerden oluştu; “Asil Üyeler; Bestami Demirci, Numan Yasin Okur, Hidayet Ağaç, Eyyüp Abacı, Mustafa Korçak. Yedek Üyeler; Metin Yıldırım, Ahmet Demirkıran, Barış Günay, Ahmet Okur, Memet Demirci.”

Gündemin diğer iki maddesi oybirliği ile İmar ve Şehircilik Komisyonuna havale edildi ve İskenderun Belediye Meclisi 6 Ağustos Pazartesi saat 14.00 da yapılmak üzere toplantı sonlandırıldı.

 

 

Bir cevap yazın