Vergi affı için son saatler

Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı, vergi barışı ile ilgili uygulamadan yararlanmak isteyenler için son iki güne gelindiğini duyurdu. Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, en geç yarına kadar başvuru yapılması gerekli olan uygulama ile ilgili şu bilgileri verdi:

“7143 Sayılı Vergi ve diğer alacakların yeniden yapılandırılması fırsatı 31 Temmuz 2018 salı günü mesai saati bitiminde sona eriyor. Bütün vatandaşlarımızın bu kanundan faydalanması için ben ve arkadaşlarım canla başla gece gündüz demeden çalıştılar. Kanunun vermiş olduğu bu tarihi fırsat için vatandaşlarımızı vergi dairelerine bekliyoruz.

Başvurular bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden veya www.turkiye.gov.tr adresinden internet aracılığı ile yapılabilecek.

Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Unutmamamız gereken bir husus matrah artırımından kaynaklanan ödemeler peşin veya 6 taksitte yapılabilecek.

Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 1 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Peşin ödemede % 25 indirim

Yapılandırmada birikmiş vergi borçlarının varsa vergi ziyaı cezaları silinecek, hesaplanan gecikme faizi ve zamları ise Yİ-ÜFE uygulanarak yeniden yapılandırılacak.

Borçların peşin 1 Ekim 2018’e kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak. Peşin ödeme yapamayan vatandaşlar, taksitle ödeme seçeneğini kullanabilecek. Bu durumda ikinci taksitin ödeme süresinde, kalan borcunun tamamını ödeyen mükelleflere de indirim yapılacak. Bu kez Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50, idari para cezalarının aslından yüzde 12.5 indirim uygulanacak. Peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde, ödenecek tutarda katsayı artışı olmayacak.

7143 SAYILI KANUN NELER GETİRİYOR

Yapılandırma Kanunuyla;

* Vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak

* Yapılandırılan borçların peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler yapılacak

* Borçlar taksitler halinde ödenebilecek

* Vergi ihtilafları sonlandırılacak

* Devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilecek

* Geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak

* Daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilecek

* İşletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilecek

* Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıklar belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılacak

* 6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında yapılandırılan ve ödemeleri devam eden alacakların tamamının ilk taksit veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde kalan taksit tutarları içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarları üzerinden indirim yapılacak.

 

Bir cevap yazın