Belenli kayıp erin ailesi oldukça endişeli

Belen’de ailesinin yanında dağıtım iznini kullandıktan sonra birliğine teslim olmak için yola çıkan er Kemal Yılan’dan (20), 3 aydır haber alınamıyor. Dağıtım izni için 3 ay önce ailesinin yaşadığı Belen’e gelen Kemal Yılan, Tunceli’deki usta birliğine teslim olmak üzere, anne ve babasıyla vedalaşıp yola çıktı.

İddiaya göre, birliğine teslim olmayan Kemal Yılan’dan ailesi bir daha haber alamadı. Oğlundan gelecek iyi haberi bekleyen Ayfer Yılan, “Gece gündüz oğlumun yolunu gözlüyorum. Ben asker anası olmak istiyorum. Buradan sesimi duyan kim varsa Allah rızası için yardım etsin. İskenderun’da işi olduğunu, oradan binip askere, birliğine teslim olmaya gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Bir kızı seviyordu. Kızı hiç görmedim, sadece oğlum durumu bana anlattı, ben de ‘Askerden sonra yüzük takarız’ dedim. Kızın isminin sadece Zeynep olduğunu biliyoruz. Başka da bir şey bilmiyoruz” dedi.

Baba Alaattin Yılan da oğlunun komutanlarıyla görüştüğünü ve birliğine katılmadığını ifade ettiklerini belirterek, kız arkadaşıyla kaçmış olabileceğini düşündüklerini söyledi ve oğluna kendilerini araması için seslendi.

 

Bir cevap yazın