TİM Heyeti’nin rotası yeni kabineyi gösterdi

TİM Denetim Kurulu Üyesi, AKİB Koordinatör Başkanı ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş, TİM Heyeti ile birlikte yeni kabinedeki bazı bakanlara hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle öncülüğünde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ardından sırasıyla Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a görevlerinde başarılar dileyen TİM Heyeti, hem projelerini, hem de taleplerini anlatırken, ilk 100 gün eylem planı önerilerini de aktardı.

Üyelerin sorunları dile getirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sağlık alanındaki reformları ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin sorunlarını aktaran işadamları, özellikle gübreye DNA barkodlu takibi içeren tebliğin yeniden gözden geçirilmesi hususunun değerlendirilmesini de talep etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ziyaretinde ise Akdeniz Meyve Sineği zararlısıyla acil olarak mücadele edilmesi gerektiğini anlatarak,  Ar-ge ve yatırım destekleyici politikalar uygulanmasını dile getiren heyet, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile de inovasyon, Ar-Ge ve girişimcilik çalışmaları, Ar-ge yatırımlarını destekleyecek ve üretimde katma değeri arttıracak politikalar ile ilgili istişarede bulundu.

Doğru karar için işbirliği

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini bu göreve layık gördüğü için duyduğu mutluluğu dile getirerek, bir ekip olarak interaktif ve sonuç odaklı çalışmalarla, iyi ve güzel işler yapmaya çalışacaklarını ve yeni projeler üreteceklerini ifade etti.

İhracatın TİM önderliğinde tabana yayılması gerektiğine işaret ederek, bu konuda çeşitli destekler sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak hayata geçirecekleri tüm hizmetlerin ön hazırlıklarında, sivil toplum örgütleri ile uyum ve işbirliği içerisinde olmayı, doğru kararlar vermek için ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunmayı ve birlikte karar vermeyi hedeflediklerini vurguladı.

 

 

 

Bir cevap yazın