Geleceğin kitapseverleri, şimdiden kütüphane müdavimleri

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi her hafta Çarşamba günü düzenlediği ‘Çocuklara Kitap Okuma’ etkinliğinde misafir ettiği okul öncesi miniklerin keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor.

Çocuklara kitap sevgisini aşılamak için farklı bir çalışmaya imza atan kütüphanede, okuma yazma bilmeyen çocuklar hem eğitici oyunlarla hem kütüphaneyle, hem de kendileri için görsellerle zenginleştirilmiş kitaplarla tanışmanın yanında, kendileri için okunan hikâyelerle de küçük yaşta kitap sevgisi kazanıyor.

Okul öncesi evresinde çocukların her şeyi kolaylıkla kaptıklarını ve okunan her bir kitabın beyinlerinde güzel bir anı olarak kaldığını belirten İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, “Okulların kapanması ile birlikte kütüphanemizde okul öncesi miniklerimize ‘Kitap Okuma’ etkinliği düzenliyoruz. Her hafta Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde kitaplarla tanışan minik öğrencilerimize ayrıca Kütüphanecimiz Fahrettin Duruş tarafından kütüphane kullanımı hakkında da bilgiler veriliyor. Ayrıca Gönüllü Kütüphanecimiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Mezunu Abdulkadir Erdem de, çocuklarımıza kitap okuyarak, çocuklarımızın keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor. Kitap okuma etkinliğinden sonra boyama etkinliği de yapan çocuklarımız bir günleri kütüphanemizde keyifli bir şekilde geçiriyorlar. Onların bir sonraki haftayı iple çekmeleri ve kütüphanemize heyecanlı bir şekilde gelmeleri bizleri de çok mutlu ediyor” dedi.

Bir cevap yazın