İskenderun’da 6 bin hastaya anjiyo

Hatay ve İskenderun Devlet Hastaneleri’nde açık kalp ameliyatı ve anjiyo hizmetlerinin yüzde yüz başarı ile gerçekleşmesiyle, il dışına sevklerin de önüne geçildi. Hatay Devlet Hastanesi’nde 24 Ocak 2018 tarihinde hizmet vermeye başlayan Koroner Anjiyografi ünitesinde bugüne kadar 1500’e yakın hastaya tanı –teşhis ve tedavi hizmet verilirken, İskenderun Devlet Hastanesi’nde 2016 Ocak ayında hizmete giren Anjiyografi ünitesi ile bugüne kadar 6000 hastaya anjiyo işlemi, 2018 yılının başlarında başlanan açık kalp ameliyatı ile de bugüne kadar 20 hastaya by-pass ameliyatı gerçekleştirildi.

27 hastaya kalp pili takıldı

Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Kemal Günal, Koroner Anjiyografi ünitesine başvuran 1500 hastanın 27’sine kalp pili uygulamasını da başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtirken, Kardiyoloji Ünitesinde, koroner anjiografik görüntüleme, acil ve elektif perkutan koroner girişim ve stentleme, geçici ve kalıcı kalp pillerin takılması, elektrofizyolojik çalışma (EPS), periferik anjiografi ve stentleme işlemleri, transtorasik ekokardiyografi, transozefagial ekokardiyografi, kontrast ekokardiyografi, stres ekokardiyografi, treadmill efor testi gibi işlemlerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Güçlü bir hekim kadrosu var

Ünitemizde 9 kardiyoloji uzmanı, 6 kalp damar cerrahi uzmanı hekim kadrosu ile hizmet vermekteyiz. Ünitede ayrıca 6 hemşire 2 radyoloji teknisyeni 4 destek personeli görev yapmaktadır. Ünitenin normal çalışma saatleri 08.00-16.00 saatleri arasında olmakla beraber hasta işlemleri tamamlana kadar sağlık ekibimiz mesai saati gözetmeksizin görev yapmaya devam etmektedir. Anjiyografi ünitemizde Kardiyoloji uzmanlığı dalında; Uzm.Dr. Barış Kavvasoğlu, Uzm.Dr. Yeliz Sökmen, Uzm.Dr. Sefa Nuri Aldemir, Uzm.Dr. Selahattin Danahaliloğlu, Uzm.Dr. Güven Gül, Uzm.Dr. Şule Büyükkaya, Uzm.Dr. Ali Kılınç, Uzm.Dr. Sayın Çağlar, Uzm.Dr. Habbaş Fırıncıoğulları ile Kalp Damar Cerrahisi uzmanlığı dalında; Opr.Dr. Mehmet Aslan, Opr.Dr. Mahmut Kış, Opr.Dr. Mustafa Mavi, Opr.Dr. İlker Dal, Opr.Dr. Ferruh Elbir, Opr.Dr. Hakan Göçer görev yapmaktadır” dedi.

Sırada by-pass var…

Kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale gerektiren önemli hastalıklar olduğunu ifade eden Günal, Anjiyografi Ünitesinin hizmete girmesi ile birlikte; vatandaşların çevre illere sevk edilmesinin önüne geçildiğini, By-pass ameliyatını gerçekleştirecek alt yapı hazırlıklarının da çok yakında tamamlanacağını ve açık kalp ameliyatlarına başlanacağını ifade etti.

İskenderun’da 6000’e hastaya anjiyo

Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kemal Günal, İskenderun’da da başarılı kalp ameliyatlarının gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, “İskenderun Devlet Hastanesi Anjiyografi ünitesi 2016 Ocak ayında hizmete girmiş olup, o tarihten bu güne kadar 6000 hastaya Anjiyo işlemi, 2018 yılının başlarında başlanan açık kalp ameliyatı ile de bugüne kadar 20 hastamıza da by-pass ameliyatı başarıyla gerçekleştirilmiştir. İskenderun Devlet Hastanesi’nde Başhekim Uzm. Dr. Veysel Yıldırım, Anjiyografi ünitesinde ise Uz. Dr. Ercan Türk, Uz. Dr. Hülya Turgut, Uz. Dr. Gürkan Dinler, Uz. Dr. Murat Başıbüyük, Uz. Dr. Şefik G. Fatihoğlu, Uz. Dr. Nihat Canbolat ile Kalp damar cerrahı uzmanı Op. Dr. Kıvanç Bayatlı görev yapmaktadır” şeklinde konuştu.

“Daha kapsamlı sağlık hizmeti”

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, ikinci Anjiyografi cihazı ile daha kapsamlı hizmet verileceğini belirterek, “Sağlık Bakanlığı’nın 2018 yılı içerisinde hastanemiz bünyesi için tedarik edeceği ikinci Anjiyografi cihazı ile birlikte hizmet kapsamı daha da genişleyecek olup; yapılacak olan personel planlaması ile birlikte 24 saat esası ile akut gelişen durumlarda acil müdahaleye uygun hale getirilecektir. Hatay Devlet Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi’nde yapılan operasyonların hiç birinde her hangi bir komplikasyon gelişmemiş olup, başarı ile hizmet vermeye devam etmektedir.  Hastanelerimiz de başarılı operasyonlara imza atan başta uzman hekimlerimiz olmak üzere diğer tüm sağlık çalışanlarımızı yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Bir cevap yazın