Basın Bayramı’nda anlamlı mesaj

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, 24 Temmuz Basın’da Sansürün Kaldırılışının 110’ncu yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından kısa bir konuşma yapan İGC Başkanı Veysel Cıncık, zor şartlar altında mesleklerini sürdürmeye çalışan tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Basının toplumun duygu, beklenti ve hedeflerini de dış dünyaya duyuran başlı başına bir kuvvet ve bir rehber olduğunu söyleyen Cıncık, “Hiç şüphesiz basın, bir milletin müşterek sesidir. Toplumsal gelişmeleri doğru ve tarafsız bir şekilde yayarak toplum fertlerinin aydınlanmasına katkı sağlayan basın, toplumun duygu, beklenti ve hedeflerini de dış dünyaya duyuran başlı başına bir kuvvet, köprü, bir rehberdir. Meslektaşlarımız, 365 gün aralıksız yerine getirdikleri görevlerin yanı sıra, milletimizin yaşadığı olağanüstü dönemlerde de önemli vazifeler üstlenmişlerdir. Bu manada, ülkemizde yaşan son hadiselerde, Milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi daha yerine getirmişlerdir. Gazeteciler, Milli Mücadelede olduğu gibi, 15 Temmuz 2016’da da milli iradenin yanındaki kararlı duruşu; cesur ve fedakârca yaptıkları çalışmalar ve milli menfaatlerimize uygun yayınları, her türlü takdirin üstündedir. Meslektaşlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da olup bitenleri doğru ve tarafsız bir şekilde haber vererek, şehrimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına katkı sunmaya devam edecektir.  Basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde, basın meslek ilkeleri doğrultusunda büyük bir özveri içinde mesleğini icra etmeye çalışan, başta kentimizde görev yapan meslektaşlarımızın olmak üzere, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın