İskenderun’da 12 kooperatifin güzergahında revize

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aylık kurul toplantısını gerçekleştirdi. HBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli başkanlığında, HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kentin trafik düzeni ve yenileme çalışmalarına yönelik maddeler görüşüldü.

Antakya İnönü Caddesi ile Kırk Asırlık Türk Yurdu Caddesi’nin kesiştiği mevkide bulunan yıkım işlemi gerçekleştirilecek olan yapının İnönü Caddesi’nden inşaat alanına kadar olan kısımda vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla park yasağı getirilmesi talebi kurul üyelerince oylamaya sunuldu.

İskenderun’da yapımı tamamlanan İnönü ve Tayfur Sökmen Meydanı Birleştirilmiş Battı-Çıktı Projesi kapsamında, Şehit Pamir Caddesi ile Ulucami Caddesinde trafik akış yönünde değişiklik yapılması sebebiyle ilçede toplu taşıma hizmeti veren 12 kooperatifin güzergahlarının revize edilmesi gerektiği maddesi oy birliğiyle karara bağlandı.

Toplantının ek gündem maddelerinden olan Altınözü’nün muhtelif mahallerinde içmesuyu inşaat yapım işi kapsamında başlanılacak olan kazı çalışmaları nedeniyle trafik akışının sağlanması ve vatandaşların can mal güvenliğinin sağlanması amacıyla alternatif yol belirleme yetkisinin Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na verilmesi talebi oylanarak karara bağlandı.

İl geneli toplu taşıma ve ulaşımın iyileştirilmesine yönelik 22 ana gündem maddesi ve 4 ek gündem maddelerinin görüşüldüğü 2018 yılı Temmuz ayı UKOME Kurul toplantısında, 24 madde “kabul”, 1 madde “alt komisyona havale” ve 1 madde ise “gündemden çıkartılma” yönünde karara bağlandı.

 

Bir cevap yazın