Arsuz’un tarihi kilisesi bedelsiz tahsis edildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesindeki Vakıflar Meclisi’nin aldığı kararla, genel müdürlüğün idaresindeki kilise, sinagog gibi ibadethanelerin azınlık vakıflarına bedelsiz olarak tahsisinin önü açıldı.

Karar kapsamında ilk olarak İstanbul Taksim’deki Sacre Coeur (Kutsal Kalp) Kilisesi, Süryani Katolik Kilisesi Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi. Ayrıca benzer süreçte, Hatay’ın en eski üçüncü kilisesi unvanına sahip Arsuz’daki 503 yıllık Mar Yuhanna Kilisesi’nin de Arsuz Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na bedelsiz tahsisi yapıldı. Mar Yuhanna Kilisesi’nde Vakıflar Genel Müdürlüğü uzun süren restorasyon çalışmalarını geçtiğimiz yıl tamamlamış ve yeniden ibadete açmıştı.

Sadece camiler için geçerliydi

Bu kapsamda Vakıflar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, yönetmeliğe “Kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edilen ve vakfiyesinde yer alan amaca uygun kullanılan hayrat taşınmazlar ile ibadethane olarak kullanılan taşınmazlardan kullanım bedeli alınmayabilir” ifadesi eklendi. Böylelikle, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün idaresinde olan sinagog, kilise, manastır gibi taşınmazların ilgili vakfına bedelsiz olarak tahsis edilebilmesinin önü açıldı. Bedelsiz tahsis, bugüne kadar vakıf camileri için uygulanıyordu.

 

 

 

Bir cevap yazın