Vali’nin konuşmasını iki kere okuyun!

Antakya’daki Sınav Koleji’nin açılış törenine katılan Hatay Valisi Erdal Ata, ülkedeki en önemli sorunun eğitim olduğuna dikkat çekerken, belediye başkanları ve hayırseverlere seslendi.

Törene Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanısıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, belediye başkanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Eğitim seviyesi, kalkınma ile doğru orantılıdır”

Meslek hayatı boyunca eğitime büyük önem verdiğini  ve eğitim kurumlarıyla yakından ilgilendiğini söyleyen Vali Erdal Ata “İnanıyorum ki; bir ülkede eğitim sorunlarını çözmeden başka sorunları çözmek mümkün değildir. Sokağa çıksak ve vatandaşımıza sorsak, ‘Ülkedeki ilk üç sorun nedir?’ diye. Enflasyon, işsizlik, terör gibi farklı şeyler söylerler. Bana sorsanız eğitim, eğitim, eğitim derim. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda eğitim seviyeleri kalkınma ile doğru orantılıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine çıkmanın tek yolu eğitime gereken önem vermekten geçmektedir. İlimizde bulunan özel okul sayısı 218’dir. Özel okul sayısı ne kadar çok olursa devletin üzerindeki yük o kadar hafiflemiş olur. Ben Vali olarak hem eğitimde hem de sağlıkta özel sektörün yatırım yapması için teşvik ediyor ve destekliyorum. Hatay’daki özel okulların çoğunu ziyaret ettim ve gerçekten güzel okullarımız var. Ben Hatay’da herhangi bir ilçe ayrımı yapmaksızın tüm eğitim kurumlarımızın iyi seviyelere gelmesi için elimden gelen gayreti göstereceğime söz veriyorum. Maalesef ilçelerde yaşadığımız en büyük sorun okul yaptıracak alan bulamamamız. Amerika’ya baktığımızda bir ilkokul için 50.000 m2 alan ayırarak okulla birlikte tüm sosyal imkanlar planlanarak fiziki şartlar en iyi şekilde yapılıyor. Bir okul düşünün, eğitim derslik başına düşen öğrenci sayısı 50 ile 60 arası değişiyor olsun. Bir öğretmen olarak düşünürseniz 50-60 kişilik sınıflarda eğitimi nasıl vereceksiniz, başarıyı nasıl yakalayacaksınız? Özellikle belediye başkanlarımızdan ve tabiki de hayırsever vatandaşlarımızdan okul için alan ayrılmasını rica ediyorum. Bize ne kadar büyük alan verirse biz de o kadar güzel ve kaliteli okullar yaparız. Sözlerime son verirken yeni okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, milletvekili olarak yaptığı ilk açılış olduğunu belirterek, “Bu yatırımı yapan Sınav Koleji yetkililerine teşekkür ediyorum. Son beş yıl Hatay için sıkıntılı oldu. Bu kadar sıkıntının içinde Hatay’a böyle bir yatırım yapılması bana Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünü hatırlatıyor. Bu yatırımın Hatay’a ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Hatay’da 59.000 Suriyeli öğrenci var

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise yaptığı açıklamada, çalışmalarını iki alanda yürüttüklerini belirterek, “Bunlardan birincisi fiziki alt yapının hazırlanması, bu konuda şanslı bir iliz. Sayın Valimizin bu konudaki destekleri çok büyük. 2245 dersliğin yapımı devam etmektedir. İlimizde 59.000 Suriyeli öğrencimizin de olduğunu düşünürsek kaliteyi yakalamak için çalışmalarımıza süratle devam etmemiz gerekiyor” dedi.

“Eğitim seferberliği içerisindeyiz”

Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özer de, Hatay’da böyle bir okulu açmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Medeniyetlerin beşiği, farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşadığı Hatay’da böyle bir okul açmak bizim için çok önemli. 30 yıla yakın bir süredir var olan Sınav Koleji büyük bir eğitim seferberliğine geçmiş önemli bir eğitim kurumudur. Okulumuzun Hatay’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Erdal Ata ve beraberindeki heyet, kurdelenin kesilmesinin ardından derslikleri gezerek ilgililerden bilgiler aldı.

Bir cevap yazın