Bulgaristan’da Belen rüzgarı esti

11-19 Haziran 2018 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde gerçekleşen ve Belen Kaymakamlığı’nın proje ortağı olduğu Erasmus+ ‘Celebrating Cultures’ adlı proje İtalya, Romanya ve Türkiye’den toplam 24 katılımcı ile gerçekleşti.

Proje süresince kültür farklılıklarını anlatma, eğitim sistemi hakkında genel görüş bildirme, örf, adet ve geleneksel kıyafetleri ile ilgili tanıtımlar yaptığı proje kapsamında, etkinliklere aktif bir katılım sağlayan gençler yaptıkları faaliyetlerle ilgili tiyatro gösterisi ve kısa filmler eşliğinde sunumlar da yaptı.

Proje faaliyetlerinin yanı sıra Bizans ve Osmanlı kültürünün bir arada görülebildiği, modern yapılarla tarihi dokuyu iç içe muhafaza eden şehir olan Plovdiv’i gezen gençler, Osmanlı eserlerinden olan Cuma Cami ve Hisar Kapısı’nı ziyaret ederek bu bölgede yaşayan, benliğini ve kültürünü kaybetmemiş, Türkçe konuşan insanlarla sohbet etme imkânı buldu.

Proje koordinatörüne teşekkür

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın; bu projelerle farklı kültür, dil, din ve ırktan katılımcıların bir araya geldiğini belirterek, “Belenli öğrencilerimizde bu proje sayesinde kültürümüzü yansıtarak, farklı kültürleri öğrendiler. Erasmus projeleri kapsamında öğrencilerimiz ilk defa Bulgaristan’a gitti. Öğrencilerimizi, geçmişin ruhunu bugünle uyum içinde geleceğe taşıyan Plovdiv’i gençlerle buluşturduğu için Proje Koordinatörümüz Yeliz Sevim’e teşekkür ederim” dedi.

 

 

Bir cevap yazın