Peşin yapılandırma seçeneğiyle faizden kurtulun!

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, Hatay Esnaf Oda Başkanları ile 7143 Sayılı Vergi ve diğer alacakların yapılandırılması hakkında çıkarılan kanunun tanıtım ve bilgilendirme toplantısında biraraya geldi. Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Toplantı Salonu’nda Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Seyit Yaşar’ın Hatay Esnafı’na 7143 sayılı kanunu ayrıntılarıyla anlattığı toplantıya Nazmi Erol’un yanısıra Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz ve oda başkanlarının tamamı katıldı.

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, 7143 sayılı kanun kapsamında devletin tahsil ettiği bütün alacakların bu kanun kapsamı içerisinde olduğunu ve vatandaşları müracaatların son günü olan 31 Temmuz’u beklememeleri konusunda uyardı.

 

Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Seyit Yaşar ise, 7143 sayılı vergi ve alacakların yapılandırılması kanunun mükelleflere ne gibi kolaylıklar ve avantajlar getirdiğini anlatarak, “Kanunun iki temel başlığından birisi kesinleşmiş alacaklardır. Burada benim belirteceğim bir husus ödemelerin peşin yapılandırma tercihinin kullanılmasıdır. Peşin yapılandırmada yüzde 90’ı bulan YÜFE’nin ortadan kalması söz konusudur, bu çok ciddi avantaj sağlamaktadır. Yapılandırma konusunda yazılı müracaat zorunluluğu olduğunu, burada da acizane önerim yazılı müracaatta tüm borçlar şeklindeki tercihin işaretlenerek müracaat edilmesidir. Bu şekilde ilerde doğabilecek sorumlulukları da vergi dairelerine yüklemiş olursunuz. Vergi daireleri sizin borçlarınızı bir ödeme takvimine bağlamış olsun ” şeklinde, mükelleflere uyarıda bulundu.

Bilgilendirme toplantısından dolayı Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Seyit Yaşar’a teşekkür eden Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz de oda başkanlarından bütün üyelerine 7143 sayılı kanunu anlatmalarını ve bilgilendirmelerini istedi.

Bir cevap yazın