Her adımında vatan sevgisi var

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü dolayısıyla İskenderun’da düzenlenen anma etkinlikleri kapmasında gerçekleşen Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla Atatürk Anıt Alanı’nda toplanan binlerce kişi, İskenderun Şehit Pamir Caddesi ve Ulu Cami Caddesi üzerinde sloganlar atarak mehter takımı eşliğinde yürüdü.

Uzun bir kortej yürüyüşünün ardından Anıt Alanı’ndaki tören alanına geçen 7’den 77’ye herkese İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykan Tekin, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ahmet Çelikkol, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun ilçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri de eşlik etti.

“15 Temmuz, yeni kurtuluş savaşımızdır’

Atatürk Anıt Alanı’nda şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve akabinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasının  ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptı.

‘15 Temmuz bizim yeni kurtuluş savaşımızdır’ diyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “15 Temmuz şahlanışımızdır, Sakarya’mızdır, Dumlupınar’ımızdır. Çanakkale’den aldığımız destekle, cesaretle nasıl kurtuluş savaşını başarıyla icra ettiysek, yıllardır darbelerin, müdahalelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan bu millet, 15 Temmuz’da şahlanışını da ifade etmiştir. 15 Temmuz yeni Türkiye’nin ve dirilişinin sembolüdür” dedi.

Semazen gösterilerinin yapıldığı, şiirlerin okunduğu programda saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm Türkiye de olduğu gibi İskenderun’da da tüm camilerde sela okunduktan sonra, demokrasi nöbeti tutuldu.

 

Bir cevap yazın