Hatayspor, ‘Maden’ ile devam

Hatay’ı 1. Lig’de temsil edecek olan Hatayspor’un yönetimi olağanüstü kongreyle güven tazeledi. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Prof. Dr. Mehmet Maden yeniden başkanlığa getirildi. Divan Kurulu başkanlığını Murat Hayzaran, üyeliklerin ise Gökhan Alkan ve Sadullah Ergin’in yaptığı kongrede, yoklama ve açılışın ardından Hatayspor Kulüp Başkanı Mehmet Maden, katılımcılara yönetimi aldıkları günden bu güne geçen süre zarfında yaptıklarını ve yeni dönemde yapmak istedikleri ile yeni sezondan beklentilerini anlattı.

“Şampiyonluğumuzun devamı gelecek”

Hatayspor’un kurumsal yapıya bürünmesi için çok çalıştıklarını ifade eden Başkan Maden, “Zor ve bir o kadar başarılı bir sezon geçirdik. Kümede kalma mücadelesi veren bir takımı alıp şampiyon yaptık. Verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Şampiyonluğu öncelikle tüm Hatay halkına armağan ediyorum ve devamının geleceğine inanıyorum. Bilindiği üzere 2011 yılında sınırımız da başlayan savaş en çok Hatay’ı etkiledi. Bu savaşın yıkıcı etkileri, ekonomik, psikolojik ve sosyolojik etkiler olmuştu. Halkımızın moral ve desteğe ihtiyacı vardı, bu şampiyonlukta Hatay halkımıza moral oldu” dedi.

“Hedefimiz süper Lig”

Yeni borçlanma yapmadan mevcut borçları ödediklerini ve şu anda futbolcuların herhangi bir alacağının olmadığının da altını çizen Mehmet Maden, “Her kulüp gibi bizim de bazı borçlarımız var ancak bunları planlarımız dâhilinde ödüyoruz. Toplam bedeli 8.5 milyon olan 36 icra dosyasını ödedik. Kamp öncesi futbolcularımızın tüm alacaklarını ödedik. Yeni sezonda da taraftarımızı mutlu edecek ve başarı sağlayacak kadro kurmak için hem sportif direktörümüz hem de yöneticilerimiz çok çalışıyor. Artık yeni dönemde yeni hedeflerimiz var. Bu da her zaman ileriye, yukarıya oynayan bir Hatayspor yaratmak. Bunu da kurumsal olarak güçlenerek yapmayı planlıyoruz. Kurumsal yapımızı güçlü kılmak için birçok adım attık. Hatay Store mağazamızın açılışından futbol okullarına, stad modernizasyonundan passolige kadar birçok yenilik yaptık. Hatayspor’un bundan sonraki hedefi Süper Lig’dir” dedi.

“Maçlarımızı stadımızda oynamak istiyoruz”

Bu sezon Hatayspor’un en büyük sorunları arasında yer alan stat konusuna da açıklık getiren Hatayspor Kulüp Başkanı Mehmet Maden, “Hatayspor’umuz kurumsal yapıda 1’inci Lig’de 2 yıldızdan, üç yıldıza yükseldi. Biz maçlarımızı Hatay’da oynamak istediğimizi Türkiye Futbol Federasyonu’na ilettik. Bunun için stadımızı modernize ediyoruz. Passolig’e uygun hale gelecek ve maçlarımıza yetişecek. Ligin ilk maçında Gençlerbirliği deplasmanına gideceğiz, ancak ikinci maç olan Karabükspor karşılaşmasını kendi evimizde oynama gayreti içerisindeyiz” dedi.

“Sağlam bir altyapı oluşturuyoruz”

12 alt yapı hocası ile anlaştıklarını da vurgulayan Maden, “Bu hocalarımız akademisyen ve eski Hataysporlu futbolculardan oluşuyor. Hocalarımız da elit akademi liginin tüm branşlarında takımlarımızı oluşturdular. Ayrıca futbol okulumuzda faaliyette ve şu ana kadar 200’e yakın başvuru var. Alt yapıdan kaliteli futbolcular yetiştirme gayreti içerisinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

Gerçekleşen konuşmaların ardından Hatayspor mali yönden (gelir-gider ve bilanço) ibra edildi. İbranın ardından, oybirliğiyle seçilen Mehmet Maden başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Aydın Toksöz, Fadi Sayek, Cengiz Özcan, Emir Kavvasoğlu, Mehmet Sabit Karadeniz, Fahri Serdar Özal, Mehmet Bozkurt, Talat Kendir, Adnan Ağır, Cengiz Kanatlı, Rahmi Vardı, Cihan Önal, Mehmet Savaş, Ali Gök.

 

 

Bir cevap yazın