CHP’nin hedefinde İskenderun Belediyesi var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran seçim sonuçları ile birlikte erken yerel seçim söylentilerini değerlendirirken, yerel seçimlere odaklandıklarını söyledi.

Belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ve partililerin katıldığı toplantıda, Başkan Mansuroğlu, İskenderun Belediyesi Meclisi’nde red kararı verdikleri karayolları arazisi üzerinde yapılması planlanan park ile ilgili olarak 9.500.000,00 TL’lik ödenek aktarımına da değinerek, “İskenderun’un hakkını kimseye yedirmeyiz” dedi. Mansuroğlu, ayrıca İskenderun Belediyesi’nin hizmet üretmediğine vurgu yaparak, yerel seçimlerde İskenderun Belediyesi’ni mutlaka alacaklarına dikkat çekti.

“Seçim sonucuna saygılıyız”

24 Haziran’da Türkiye’nin tarihin en önemli seçimlerinden birini yaşadığını ifade eden Mansuroğlu, “Gönül isterdi ki, seçimlerden iktidar olarak çıkmış bir partinin ilçe başkanı olarak bugün karşınızda durayım. Cumhuriyeti kurup, demokrasiyi ülkeye yerleştiren bir partinin mensupları olarak her türlü sonuca saygılı davranıp, olgunlukla karşılamalıyız. Seçim sonuçları ile ilgili raporlar hazırlanıyor. Önce il, sonra da genel merkeze birer nüshası gönderilecek. Genel merkezin ve ilin değerlendirmesi sonucu birlikte neler yapabileceğimize karar vereceğiz. İskenderun’da az da olsa yaşanan oy kayıpları bazı partilerin baraj altında kalmaması ve Hatay’da yaratılan liste krizinin yansıması olarak görülmektedir. Bizler buradan gelecek zararı izole etmek için gece gündüz çalıştık” dedi.

“İskenderun’un hakkını kimseye yedirmeyiz”

İskenderun Belediyesi’ni ve icraatlarını Başkan Yusuf Mansuroğlu, “İskenderun Belediyesi, kent genelinde kaldırımları sökmek, üç beş sokağı asfaltlamak dışında hiçbir sosyal ve kültürel anlamda hizmet yapmamaktadır. İlçemize hiçbir kalıcı eser bırakmamıştır. Basındaki bazı arkadaşlar, karayolları arazisi için 9,5 Milyon TL’nin CHP, MHP ve iktidarın bazı meclis üyeleri tarafından reddedilmesini bir ihanet olarak yazmıştır. İskenderun halkının parasını savunmak mı ihanet? Yoksa nereye harcanacağı belli olmayan bir paranın talebini isteyen ve geleceği meçhul olan bir paranın onayını vermek mi ihanet? İskenderun’un hakkını kimseye yedirmeyiz. Buradan söylüyoruz; yarın erkenden yerel seçim olsa milletvekillerimiz, kadın ve gençlik kollarımız ile biz seçimlere hazırız. İskenderun Belediyesi’ni alacağız bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Belediyecilik sosyal demokratların işidir. Memleketin her bölgesinde bizim belediye başkanlarımızın izi var, hizmeti var” şeklinde konuştu..

Bir cevap yazın