Yüreklerdeki acı büyüse de, Ali İsmail hep 19 yaşında

Gezi eylemleri sırsında linç edilen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 5’nci yılında Hatay’daki mezarı başında anıldı. Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için düzenlenen anma törenine Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ve sevenlerinin yanısıra, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmensur da katıldı.

Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı kurmak için durmadan mücadeleye devam edileceği vurgusu yapılan anma töreninde, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Ali İsmail Korkmaz’ın mezarı başında Kur’an-ı Kerim okudu.

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz’a başsağlığı dileklerini ileten CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur,”Ali İsmail’i yaşatamadık ama unutturmayacağız ve mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Korkmaz Ailesi de aradan geçen 5 yıla rağmen acılarının hâlen taze olduğunu dile getirerek, anma törenine katılan herkese teşekkür etti.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından Sümer Amfi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen anma etkinliğinde Korkmaz’ı anlatan sinevizyon gösterimi ve ALİKEV Müzik Topluluğu’nun müzik dinletisi yapıldı. Ali İsmail Korkmaz’ı Anma Gecesi, Ozbi&Gülce Duru konseri ile sona erdi.

Bir cevap yazın