SODES ile yüzüyorlar, sporu çok seviyorlar!

Hatay’da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Hatay Valiliği koordinesi ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünün katkıları ile bir ay boyunca devam edecek yüzme kursları start aldı.

İstihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara en kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen Sosyal Destek Programı (SODES) ile Hatay’ın yedi ilçesinde yaklaşık 1500 dezavantajlı genç bugün sporla buluştu.

Antakya yüzme havuzundaki açılış törenine Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Cemil Şensöz, Antakya Spor İlçe Müdürü Bekir Özçelik, Defne Spor İlçe Müdürü Sedat Öntürk, veliler ve sporcular katıldı.

Yüzme kurslarının bir ay boyunca devam edeceğini söyleyen Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, “SODES projesi yaklaşık iki yıl önce 2 milyon TL’lik bütçe ile başladı ve bu yıl itibariyle 15 milyon TL’ye çıkartıldı.Bu yıl içerinde güdümlü beş proje hayata geçirilecektir. Bunlar ayakkabı montajı ve saraciye kursu, ahşap boyama kursu, aşçılık kursu, evde çocuk bakımı kursu ve yüzme kursları olup, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz ise, sporu bir yaşam biçimi haline getirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Diğer bir amacımız ise; Hatay’ın her köşesine sporu yaygınlaştırmak ve sevdirmektir. Bu amaçla Kalkınma Bakanlığı’nın finanse ettiği yaklaşık bin 500 dezavantajlı gencimize ücretsiz yüzme kursu vereceğiz. SODES tarafından desteklenen bu projeye destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 250 kursiyere malzeme dağıtıldı.

 

Bir cevap yazın