İTSO, Hatay’ın tarih kokulu ilçesi Payas’ta

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ı ziyaret etti.

Konuklarını tarihi Payas Külliyesi’ndeki makam odasında ağırlayan Başkan Bekir Altan, konuklarına buram buram tarih kokan ve aslına uygun olarak restore çalışmaları devam eden Payas Külliyesi hakkında bilgiler verdi.

Sivil toplum kuruluşlarının bölge ekonomisinin lokomotifi konumunda olduğunu ifade eden Başkan Altan, Hatay’ın tarihi şehri olan Payas’ı eğitimden kültüre, sanayiden tarıma ve doğal güzellikleri ile önümüzdeki yıllarda bölgenin cazibe şehri haline dönüştürmek adına çalışmalar yaptıklarını anlattı.

“Yaptıklarınız takdire şayan”

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a çalışmalarında kolaylıklar dileyen Levent Hakkı Yılmaz da, “Payas, bölgemiz için tarihi ve doğal güzelliği, sanayi ve turizmle iç içe bir şehir. Böylesi önemli bir şehre yapmış olduğunuz hizmet ve kazandırdıklarınız gerçekten takdire şayandır. Şu an bulunduğumuz yerde tarih ile iç içeyiz. Geleceğimize ışık tutacak olan böylesi mekânların korunması, muhafaza edilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması lazım.  İTSO olarak her zaman yanınızdayız ve gerek bölgemiz ekonomisi gerekse tarihi ve kültürümüze değer katacak projelerde yanınız da olduğumuzu da belirtmek isteriz” dedi.

Bir cevap yazın