Güzelmansur’dan Meclis’e tatlı bir başlangıç

24 Haziran’da gerçekleştirilen 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından mazbatasını alan CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal, Meclis’teki kayıt işlemlerini de tamamladı. Kayıt işleminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan iki vekil, Meclis’in tatlı başlamasını temennisiyle, basın mensuplarına Hatay’ın meşhur künefesinden ikram etti. Mecliste ilk dönemini yaşayacak olan Milletvekili Mehmet Güzelmansur, künefeye şerbet dökerken, CHP’nin bir bütün olduğu vurgusu yaparak, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

“Güzel günler bizi bekliyor”

Meclis salonundan Hataylılar’a seslenen Mehmet Güzelmansur, “Barış, huzur ve kardeşlik kenti Hatay’ı mecliste en iyi şekilde temsil edeceğiz. Söz Veriyoruz; Halkımızın sesi olup sorunlarının çözümü için var gücümüzle çalışacağız. Güzel günler bizleri bekliyor” dedi.

“CHP’nin lideri belli”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ise, yeni dönemde güzel şeyler olacağını belirterek, ‘Adaleti tesis etmek adına’ mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

CHP’de kongre tartışmalarının sorulması üzerine de Topal şe yanıtı verdi: “Demokrasi olmazsa olmazımızdır. Parti içerisinde herkes genel başkan adayı olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin lider sorunu yoktur. CHP’nin lideri, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. İyi Parti’nin, Saadet Partisi’nin, başka partilerin Meclis’e girebilmesi anlamında demokrasinin önünü açan tek bir lider vardır o da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Biz Muharrem İnce’yi seviyoruz. Muharrem İnce, partimizin cumhurbaşkanı adayıdır. Dolayısıyla onun ayrıca bir değeri vardır. Elbette kurultay geldiğinde isteyen herkes aday olabilir. O adaylık sonucuna da kurultay delegeleri karar verir. Biz ona da saygı duyacağız.”

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın