Suriyeliler’in yaptığı bir bu eksikti!

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği Nitelikli Dolandırıcılık ile Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık Suçları kapsamında gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda Suriye uyruklu 3 kişi hakkında yasal işlem gerçekleştirdi. Biri ruhsatsız tıbbi ilaç deposu, diğeri ise Suriye uyruklu doktorların Suriyeli hastaları muayene ettiği ve ilaç yazdığı sahte muayenehanede çok sayıda tıbbi ilaç ve medikal malzeme ele geçirildi.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekiplerince icra edilen çalışmalar neticesinde,

► Barbaros Mahallesi’nde bulunan bir adresin arka tarafında çeşitli marka ve ebatlarda ruhsatsız tıbbi ilaç deposunun bulunduğu ve yasa dışı olarak ilaç satışı yapıldığı yönünde alınan istihbarat doğrultusunda ilgili/yetkili merciden arama ve el koyma izni almak suretiyle 27/06/2018 günü söz konusu adrese operasyon gerçekleştirilerek, 1742 adet tıbbi ilaç ve medikal malzeme ele geçirilmiş olup, Suriye uyruklu M.S.E. isimli şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

 

► Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan bir adreste ise Suriye uyruklu doktorlar tarafından Suriye uyruklu hastaların muayene edildiği ve tedavi için ilaç yazdıkları yönünde alınan istihbarat doğrultusunda ilgili/yetkili merciden arama ve el koyma izni almak suretiyle 28/06/2018 günü söz konusu adrese operasyon gerçekleştirilerek, 1553 kutu, 395 Blister (kutusu olmayan açılmış ilaç), 433 adet tıbbi ilaç ele geçirilmiş olup, bu adreste çalışan Suriye uyruklu A.E. ve A.A. isimli şahıslar hakkında yasal işlem yapıldı.

Konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülmekte olan adli süreç devam ederken, operasyonların titizlikle sürdürüleceği belirtildi.

    

Bir cevap yazın