Mükellefe yapılandırma hatırlatması!

SGK Hatay İl Müdürlüğü ve İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine ‘7143 sayılı yapılandırma kanunu ve bazı alacakların yeniden yapılandırılması’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

“Yapılandırma sürecini iyi değerlendirin”

Yeni yapılandırmanın, mükellefin rahat nefes almasına vesile olduğunu söyleyen İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, “Ekonominin ülkemizdeki sıkıntılarını gidermek amacıyla taksitlendirmelere ve yeniden yapılandırmalara bağlı olarak yasalarımız çıktı. En son çıkan 7143 sayılı yasa piyasalardaki sıkıntıları gidermek, Maliye ile olan problemleri ortadan kaldırmak ve mükelleflerin nefes almasına, borçlarının taksitlendirilmesi için önemli bir fırsat oldu. Bu yapılandırma ve borçların taksitlendirilmesi özellikle işverenlere, ticaret erbabı kişilerle birlikte bizim de işlerimizi kolaylaştıracak bir düzenleme oldu. Bu yapılandırma sürecinin çok iyi değerlendirilmesi gerekir.  Bugünkü toplantımız bu bakımdan çok önemlidir” dedi.

Taksit imkanı

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal ise, 7143  sayılı yapılandırma kanunu bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin son çıkan yasa ve düzenlemeler ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Yapılandırma tarihinin 31 Temmuz’da sona ereceğini anımsatan Hamit Bal, yapılandırmaların 6, 9, 12 veya 18 taksit halinde ödenebileceğini ve mükelleflerin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Bir cevap yazın