Tohum ve fide desteğinde son gün uyarısı!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden (TZOB) yapılan açıklamada, 2018 yılı “Yurt İçi Sertifikalı Tohum Kullanım ve Yurt İçi Sertifikalı Fidan/Fide ve Standart Fidan Kullanım Desteği” başvurularının 29 Haziran’da biteceği hatırlatılırkın, yaşanabilecek yoğunluk göz önünde bulundurarak, çiftçilere kayıtlarını son güne bırakmamaları için de çağrı yapıldı. Bu kapsamda, Hatay genelinde tohum ve fide-fidan desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 29 Haziran Cuma günü mesai saati bitimine kadar tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.

DESTEK MİKTARLARI

Yurt içi sertifikalı tohum kullanım desteği, dekarda; susam, kanola ve aspirde 4, tritikale, yulaf ve çavdarda 6, çeltikte 8, buğday ve arpada 8,5, yerfıstığı 15, nohut, kuru fasulye, mercimek ve soyada 20, korunga, fiğ, yem bezelyesinde 20, yoncada 30, patateste 80 lira olacak.
Yurt içi sertifikalı fidan/fide ve standart fidan kullanım desteği ise dekarda; bodur ve yarı bodur meyve türlerinde standart olanlarda 100, sertifikalı olanlarda 400, sertifikalı çilek fidesinde 400, bağ ve nar hariç diğer meyve fidanlarında standartta 100, sertifikalıda 280 lira olacak.
Hatay’daki ÇKS başvuruları, Ziraat Odalarından alınan çiftçi belgeleri ve diğer istenen belgeler ile birlikte tarım il ve ilçe müdürlüklerine yapılabilecek.

 

Bir cevap yazın