Bu şilt çok anlam yüklü

TSK Güçlendirme Vakfı Mersin Bölge Başkanı Albay Faik Ahmet, Ramazan Ayı’nda iftar sofrası bedelini Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağışlayan İskenderun Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur’a madalya ve şilt takdim etti. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ve TSK Güçlendirme Vakfı İskenderun Şube Başkanı Kazım Gökmen’inde eşlik ettiği kilise ziyaretinde Albay Faik Ahmet’i, Can Teymur’un yanısıra yönetim kurulu üyeleri ve Kilise Papazı Abuna Dimtri Yıldırım karşıladı.

Ramazan Ayı’nın manevi ikliminde TSK’ya yaptığı bağışla herkesi duygulandıran Can Teymur, gerçekleştirilen ziyarette bu kez kendisi duygu dolu anlar yaşadı.

“TSK’nın başarısı için dua ediyoruz”

İskenderun Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur, “İskenderun Ortodoks Cemaati olarak bizler, ülkemizde huzur, mutluluk ve asırlardır süregelen birliktelikten onur duymaktayız. Her ortamda olduğu gibi kahraman silahlı kuvvetlerimizin başarısı için ibadet yerlerimizde ve dualarımızda onları anıyoruz. Biz bugün rahat uyuyorsak onların mücadelesi, ülkemizi korumak adına yaptıkları feragatli çalışmalar yüzündendir. Onlara, sevgi, saygı ve güzel bir bağılık duyuyoruz. Cemaatim adına, desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz Kaymakamımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Ortodoks Cemaati, ülkemizin birlik, beraberliği, refahı ve huzuru için dün neyse bugünde aynı duyguları paylaşıyor ve paylaşmaya devam edecektir” dedi.

“Bu bağış bizleri çok gururlandırdı”

TSK Güçlendirme Vakfı’nın Türkiye’de üç temsilciliği bulunduğunu ifade eden TSK Güçlendirme Vakfı Mersin Bölge Başkanı Albay Faik Ahmet ise, “Mersin temsilciliği olarak, aranızda olmaktan onur duyuyorum. Vakfımıza yapılan her türlü nakit bağışta bizzat bağışta bulunanların yanına giderek gönül bağımızı kurmak ve geliştirmek istiyoruz. Özellikle İskenderun Ortodoks Cemaat Vakfı’nın yapmış olduğu bağış bizleri çok gururlandırdı ve onurlandırdı. İyi ki varsınız. Bu güzel vatanımızda birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşıyoruz. Allah ordumuza zeval vermesin. Bu birlikteliğimiz devam edecek” diye konuştu.

“Hatay, bu güzelliklerle ön plana çıkmalı”

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan İskenderun Kaymakamı ve TSK Güçlendirme Vakfı Onursal Başkanı Recep Soytürk ise, “Can Beyi ve Can Bey nezdinde İskenderun Ortodoks Cemaatini tebrik ediyor ve bu ilişkinin devamını diliyoruz. Can Bey’in böylesi anlamlı bir teklifle bize gelmesi gerçekten onur vericiydi. Biz bu isteği Albayımız Faik Bey’e ilettik ve Ramazan Ayı içerisinde yapılan bu bağışın çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Hatay’ımızın bu güzelliklerle ön plana çıkması bizleri her zaman mutlu etmiştir. Biz birlik ve beraberliğimizin pekişerek devam etmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın