MHP, İbrahim Gül için kenetlendi

Yurtdışı seçmen oylarının eklenmesiyle birlikte Hatay’da MHP’nin iki vekil sayısının bire düşmesi ile ilgili yaşanan süreçte, MHP Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül bugün Antakya Adliyesi’ne itiraz başvuruşu yaptı. İl ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partilinin adliye önünde bir araya gelerek İbrahim Gül’e destek verdikleri buluşmada, ‘Milletvekilimizin hakkını yedirmeyiz’, ‘Özgürsoy değil, Hatay’ın Vekili İbrahim Başkan’ sloganları atıldı.

MHP Hatay’ın genç-yaşlı, kadın, çocuk demeden adeta tek yürek olarak kenetlendiği toplantıda, hukuksal olarak mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Gül, ülkücü hareketten tahriklere ve provokasyonlara gelmemelerini ve, sıkıntı yaratacak bir olaya mahal vermemelerini istedi.

Hatay Halkı’nın hakkını sonuna kadar arayacağını ve halkın verdiği yetkiyi kimseye bırakmayacağını da sözlerine ekleyen Gül, Adliye Binası önünde kendisini destekleyen  herkese ve dmücadelesini destekleyen ülkücü hareketin tüm yiğitlerine teşekkür etti.

“Yasal hakkımızı arıyoruz”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere, bütün genel merkezin bu durumu yakından takip ettiğini söyleyen Gül, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ve genel merkezimizin temsilcisi olarak Hatay’a gelen Yüksek Seçim Kurulu Temsilcimiz Abdullah Bahadır Alperen beyle sabaha kadar çalışmalar yaptık. Bunun yanısıra MHP MYK Üyemiz Gencer Özdemir, MHP Hatay Milletvekilimiz Lütfü Kaşıkçı ve MHP Hatay İl Başkanımız Murat Adal da ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koydu. 15 ilçe başkanımız bütün sandıkları teker teker tarayarak haklı olduğumuz her noktayı belirleyip Bahadır başkanımıza iletti. Bizler şimdi sizlerin de hakkı olan o tertemiz oylarınıza sahip çıkmak adına yasal hakkımız için müracaatımızı yaptık. Sizlerden tek isteğimiz; aman kimsenin kışkırtmasına gelip, sıkıntı yaratacak bir olaya mahal vermeyin. Hepimiz yasal hakkımızı arıyoruz. Türk milletine yakışır, ülkücüye yakışır bir duruşu ve tavrı sizlerden bekliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Gazamız mübarek olsun diyorum” dedikten sonra, Hatay Adliyesi’ne itiraz dilekçesini sundu.

“Elimizde somut veriler var”

Hatay’ın ikinci vekili olarak İbrahim Gül’ü tescil edilmesi, onaylanması için Hatay’ın tüm ilçelerinde itirazları yaptıklarını, bu itirazları Antakya’da da yapacaklarını söyleyen MHP Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi  Alperen ise, “İbrahim Gül beyin Allah nasip ederse, milletvekili olarak çıkması için tüm itirazlarımızı hazırladık. Farklı illerde de farklı itirazlarımız var. Ancak Hatay’a verdiği öneme binaen genel merkezimiz bizleri buraya görevlendirdi. Allah nasip ederse hukuk çerçevesinde tüm itirazlarımızı yapacağız. Netice alacağız. İlçe seçim kurulları il seçim kurulları ve son karar merci olan Yüksek Seçim Kurullarında dahi İbrahim Gül beyefendinin vekilliğini onaylatmak için çalışacağız. İlçe ve İl seçim kurulları buralarda görev yapan yetkililer, hâkimlerimiz hukuka uygun bir karar verecektir. Yapılan itirazlarımız son derece somuttur. Sandık açılmasından, geçersiz oyların, Milliyetçi Hareket Partisine sayılması kadar son derece, somut ve delil ve gerekçelerimiz var…” derken, bu işin peşinde olduklarını ve hukuken yapabilecek ne varsa yapacaklarını vurguladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın