Kara, “Yürü önümüzde” mesajı verdi

CHP Hatay Milletvekili Aday listesinde ikinci sırada yer alırken, yapılan revizyonla birlikte adı listede yedinci sıraya kaydırılan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı ve Kurultay Delegesi Nermin Yıldırım Kara, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Partisinin, seçim sonuçlarına göre Hatay’da ve Türkiye’de başarısız olduğunu, bunda listelere yapılan müdahalelerin ve ayak oyunlarının çok etkili olduğunu belirten Kara,  ancak Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce’nin de kaybederek kazandığını ve başarısıyla da değişimin ateşini yaktığını söyledi.

Listelere yapılan müdahalelerin seçmenden kabul görmediğini vurgulayarak önemli mesajlar veren Kara, “Siyasetin şartlarını ve koşullarını sindirerek, parti görevimi ‘Memleket Meselesi’ bilinciyle yerine getirdim. Partimin birçok çalışmasına katıldım, birçok kademesinde görev aldım. Partimde adaletin memlekette nefes olduğunu bilerek mücadele ettim. Fakat üzülerek söylüyorum ki; 24 Haziran seçim sonuçları göstermiştir ki; Hatay’da ve Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi başarılı olamamıştır. Buna karşın Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce Bey kaybederken kazanmış, bize umut vermiş, onurlu ve gururlu dik duruşuyla geleceğe dair yeni bir irade ortaya koyup, değişimin ateşini yakmıştır. Birçok ilde ve Hatay’da listelere yapılan müdahaleler ve ayak oyunları, adayları milletvekili yapmıştır ancak toplumda seçmenden kabul görmesini sağlayamamıştır. Türkiye’de ‘Hak-Hukuk-Adalet’ diyerek kilometrelerce yol yürüyüp dünyaya irade koyan partimizin, kendi evinde kendi sözlerini tutamıyor izlenimi vermesi doğru ve anlaşılır olmamıştır. Tepeden tırnağa cesaret her şey Türkiye’yi sevmekten ibaret. Şimdi değişim zamanı” diyerek, seçim sonuçlarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

 

Bir cevap yazın