‘İSTE’rlerse yapamayacakları hiçbişey yok!

İskenderun Teknik Üniversitesi Elektro Mobil Takımı, 6-12 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle Yarışması için tasarladığı elektrikli otomobilin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

Önümüzdeki yüzyıla yön verecek olan elektrikli otomobil sektörüne yerli üretim ile katkı sunacak olan İSTE’nin dahi öğrencileri programlanabilir Robiste adlı robotun ardından, Elektro-Mob-İSTE ismini verdikleri yerli üretim elektrikli otomobille yepyeni bir başarıya imza attı.

Yerli otomobilin çok konuşulduğu günümüzde, konuyla ilgili ciddi bir çalışma ortaya koyan İSTE’de öğrencilere İSTE Rektörü Türkay Dereli ve Yrd. Doç. Dr. Emin Taner Elmas her konuda destek oldukları öğrenilirken, öğrencilerin yarışmadan ödülle ayrılması bekleniyor.

İSTE Elektro Mobil Takımı’nın “İSTE’de ilk elektrikli otomobilimizden kesitler…Üniversitemizin logosu da çok yakışacak” notuyla paylaştıkları resimlerde Elektro-Mob-İSTE’nin, Atatürk’ün 1934 yılında kullandığı makam aracını andırması da dikkatlerden kaçmadı.

Bir cevap yazın