Payımıza termik santral düştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “100 bin kişiye iş imkanı sağlanacak” diyerek açıkladığı Mega Endüstri Bölgeleri’yle ilgili ilk aşamada faaliyete geçirilecek olan bölgeler ve yatırım alanları açıklandı.

Yüksek ve orta yüksek teknolojili ürünlerin üretileceği büyük ölçekli yerli ve yabancı yatırımların yer alacağı bölgeler olarak tanımlanan Mega Endüstri Bölgeleri’nden Doğu Akdeniz’de hayata geçirilecek ve İskenderun Körfezi’ni de içerisine alan Mega Endüstri Bölgesi’nin payına rafineri ve termik santral yatırımlarının düşmesi dikkat çekti.

İlk aşamada faaliyete geçirilecek Mega Endüstri Bölgeleri şöyle:

– Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi: Ortadoğu petrol ve doğalgaz rezervleri, uluslararası enerji boru hatlarına yakınlığı ile enerji sektörü için önemli bir alan olan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde rafineri ve termik santral yatırımları yapılacak.

– Filyos Endüstri Bölgesi: Yanı başında Türkiye’nin en büyük liman projesinin bulunması, lojistik üs olma imkanı açısından yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli bir yatırım alanı. (Elektrikli teçhizat, makine ve ekipman, motorlu kara taşıtları gibi yüksek ve orta yüksek teknolojili sektörler

– Karasu Münferit Yatırım Yeri: Türkiye’nin en büyük savunma ve otomotiv araçları üretim merkezi. (Savunma sanayi, raylı sistemler, ticari araçlar vb. üretimler)

– Trabzon Yatırım Adası: Türkiye’nin deniz dolgusu ile oluşturulan ilk sanayi bölgesi. (Savunma sistemleri, uzay ve havacılık, biyoteknoloji ve nanoteknoloji, bilişim gibi yüksek teknolojili sektörler)

Bir cevap yazın