Çalışma Bakanı, TOSYALI TOYO’yu gezdi

Bir dizi açılış ve ziyaret için Osmaniye’ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tosyalı Toyo Çelik Fabrikası’nı ziyaret ederek, tesis hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin “500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 4 şirketi yer alan Tosyalı Holding’in Japon işbirliği ile hayata geçirdiği Tosyalı Toyo’da incelemelerde bulunan Bakan Sarıeroğlu’nu Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı ve idari kadro karşıladı.

Türkiye’nin ilk ileri teknoloji ve yüksek katma değerli yassı çeliğini üretecek Tosyalı-Toyo Çelik A.Ş’yi baretini takarak gezerken tesis ve işleyiş hakkında bilgiler alan Bakan Sarıeroğlu, eskiden tarım kenti olarak bilinen Osmaniye’nin Tosyalı Holding gibi yatırım hamleleriyle sanayi kenti olma yolunda ciddi adımlarla ilerlediğini söyledi.

TOSYALI Toyo’da ortaya konulan hedef, istihdam performansı ve üretim kapasitesi ile sadece Osmaniye’nin değil, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine de katkı sunacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, istikrarın devamıyla birlikte bu tesisin önümüzdeki dönemlerde ekonomiye çok daha büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı da, tesisin tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde 1.2 milyon ton haddeleme kapasitesiyle yaklaşık 800 kişiye istihdam sağlayacağını belirterek, Bakan Jülide Sarıeroğlu’na Tosyalı Holding’in yatırımları ve faaliyet alanları hakkında bilgiler aktardı.

Bir cevap yazın