Barışa yelken açan kadınlar İskenderun’da

Akdeniz’de 44 gün sürecek barış yolculuğuna çıkan ‘Deniz Tutkusu Seyirde’ ekibinin 4 kadın yelkencisi İskenderun’da mola verdi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinden 19 Mayıs’ta ‘Yurtta barış dünyada barış’ sloganıyla yelken açan  ve İskenderun’a ulaşan ekibin bilgisayar programcısı kaptanı Neşe Hasipek, istatistikçi Ceyda Güleçyüz, şehir plancısı Şule Kükrer ve Gazeteci Ferda Volkan İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

İskenderun’da İki gece konaklayan ekibe DTO İskenderun Şubesi’nce Oda’nın çalışmaları ve yöre hakkında bilgiler verildi.

“Barış için yelken açıyoruz”

‘Deniz Tutkusu Seyirde’ ekibinin Kaptanı Neşe Hasipek, DTO konferans salonunda yaptığı sunumda, barış yolculuğunun amacını ve hedeflerini şöyle anlattı, “Barış için yelken açan kadınlarız. Geçen yıl Adriyatik seyrimizi yaptık. 70 gün sürdü. 3 ülkeye uğradık. 3 kadındık o zaman Yunanistan adaları, İtalya ve Hırvatistan’ı dolaşıp geldik. 2100 deniz mili yaptık. 23 Nisan’da çıkarak 1 Temmuz’da geri döndük. Bu sene de Akdeniz seyrimizi yapıyoruz. Akdeniz seyrine Bodrum’dan başladık. Tüm kıyılarımızı dolaşarak İskenderun’a kadar geldik. Buradan Kıbrıs’a geçeceğiz. Kıbrıs Girne de bu seyrin fotoğraflarını çeken ekip arkadaşlarımızdan Şule Kükrer ve Ferda Volkan sergi açacak. Bizim ana çekirdek kadro ekibimiz 4 kişilik ama biz şuanda 24 bayan bir ekip olduk. Biz barış için yelken açıyoruz. Bu seyrimiz de 44 gün sürecek. 1 Temmuz’da tekrar Bodrum’a giriş yapmış olacağız” dedi.

“Amacımız barış”

Seyir ekibinden Ceyda Güleçyüz, Şule Kükrer ve Ferda Volkan ise projenin amaçlarından birinin de kadının gücünü, yapabilirliğini diğer kadınlara göstermek olduğunu belirterek, “Genç bayan arkadaşlarımıza örnek olmak istiyoruz. Ekibimizin tüm üyeleri 50 yaş üstü kadınlardan oluşmaktadır. Gittiğimiz yerlerde kadınlara, ‘biz bunu yapabiliyorsak, siz neler neler başarabilirsiniz’ diyoruz. Amacımız barış. Çünkü dünyaya barış geldiğinde her şey daha güzel olacak. Biz buna çok inanıyoruz. Biz sadece güzel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek istiyoruz. Biz yaptıkça da insanlar destek veriyor” dedi.

Mezuniyet törenine de katıldılar

Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mezuniyet gününe de katılan ekibinin Kaptanı Neşe Hasipek hatıra amacıyla Okul Müdürü Fatin Rüştü Uygur’a plaket takdim etti.

Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarılı ilk 3 öğrencilerine ‘Deniz Tutkusu Seyirde’ ekibi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Akgünlü tarafından hediyelerini takdim etti.

 

Bir cevap yazın