Hatay ziyareti, Akşener’e ‘İYİ’ geldi

İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Hatay’da on binlerce kişiye seslendi.

‘Yüzünü güneşe dön Hatay” mitingi öncesi Samandağ’daki Hızır Türbesini ziyaret ederek dua eden Akşener’in geleneklere uygun olarak başına yazma bağlayarak türbeye girmesi dikkatlerden kaçmadı. Samandağ’da büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Akşener, yol boyunca çok sayıda Samandağlı vatandaşın sevgi gösterileriyle karşılaştı.

,Bereket için üzerine pirinç atılan Akşener, kendisine hediye edilen yazmalar için, “Yazmada, kadınların hayalleri, aşkları ve umutları vardır. Masumiyetin gücüdür. Gittiğimiz her yerde bize hediye edilen bu yazmaları Çankaya’ya gittiğimizde açacağım müzede sergiyeleceğim” dedi.

Daha sonra Hatay’da Emlak Evler Alanı’nda Hataylılara gecikmeli olarak seslenen Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Samandağ’dan çıkamadık. Geç kaldığımız için hakkınızı helal edin” dedi.

Vatandaşların sık sık “Cumhurbaşkanı Akşener” sloganları attığı mitingde, Akşener’in konuşmasının önemli satırbaşları şöyle:

“Ayakkabı kutusundaki paralar çok iş yapar”

Seçim bildirgesinde Gençlere 500 lira vatandaşlık maaşı vereceğiz dedik. Muhterem, “500 lira maaşı nerden vereceksin, kaynağın ne?” diye sordu. Ben de diyorum ki, ayakkabı kutusundaki paralarda çok iş hallolur. Biz 16 yıldır geriliyoruz, şu an birlikte sinir bozuyoruz. Artık, siz üzülmeyeceksiniz başkaları üzülecek.

“Çılgın projemiz: TC Nüfus Cüzdanı”

Bizim çılgın projemiz, bu nüfus cüzdanı. Bu kimlik 81 milyonu bu tapu sahibi yapıyor. İş bulmak için, diğer tüm vatandaşlarla aynı haklara sahip olmak için bu kimliğe ihtiyaç var. Bu sebeple bu ülkenin paşası da, ağası da, reisi de budur.  Bakın gençleri umutsuz hale getiriyorlar. Çünkü sorgulayan yeni nesil istemiyorlar. Bir taraftan öğretmen işsiz. Bir taraftan gıda ve ziraat mühendislerimiz işsiz. Diğer taraftan çiftçi yok edilmiş. Tarıma, sanayi gözüyle bakan bir ülke olmuşuz. Ben diyorum ve söz veriyorum ki, beş yıl içinde ülkemiz dışarıdan gıda ithalatı yapmayan bir ülke olacak.

“Kadına ve çocuğa el uzatanın eli yanacak”

Sizlere soruyorum; iyi yada kötü öğretmen olur mu? Peki, idarede yer alan insanlar buna karar verebilir mi? Hayır. İyi öğretmen, kötü öğretmen, iyi okul kötü okul, özel okul devlet okulu statüsünü, öğretmenini itibarını  zedeleyen sistemi ortadan kaldıracağız ve Türkiye rahat bir nefes alacak. Kadınlarımıza soruyorum; sokaklarda dolaşabiliyor musunuz? Gece sokak lambaları yanmadan herhangi bir yere gidebiliyor musunuz? Ülkemizde çocuklar ve kadınlar tacize ve istismara uğruyor. Öyle kanunlar çıkartacağız ki; kadına ve çocuğa el uzatanın eli yanacak.

“Öyle bir sistem kuracağım ki…”

FETÖ meselesine gelince; Bu mesele ancak FETÖ’ye yardım ve yatakçıların yargılanması ile son bulur. Öyle bir sistem kuracağım ki; yargının, eğitimin, polisin, TSK’nın içine bir daha ne FETÖ, ne METÖ giremeyecek.

“Tayip Erdoğan zengin olmuş”

Bir başka konuya gelirsek, bana sürekli neden vatandaşa cebinde ne kadar paran var diye soruyorlar? Bir devlet adamı ve siyasetçinin görevi halkının cebinde ne kadar parası olduğunu, nasıl yaşadığını bilmektir. Bakın ‘Bir gün derlerse eğer Tayip Erdoğan zengin olmuş, bilin ki hırsızlık yapmış’ Bu cümleyi ben demedim kendisi dedi. Bugün bu gerçeği hepimiz gözümüzle görebiliyoruz. Ekonomiden sorumlu bir devlet adamımız diyor ki; bize ne doların yükselmesinden. Tamam da benzine, motorine, elektriğe, doğal gaza zam. Bütün bunlar dolarla gelmiyor mu? Nasıl doların yükselişinden konuşmayalım?

“Hatay, inançlarına, kültürüne, aidiyetlerine bağlı”

Hatay farklı ve önemli bir il.  İnançlarını, kültürüne, aidiyetlerine sahip bir il. Barış, huzur ve sükut ortamını koruyan Hatay’da vatandaşlarımızı inançlarına, kimliklerine, siyasi görüşlerine göre tanımlarsanız, ayrıştırırsanız bu ülkede, barış, huzur ve refah olur mu? Elbette ki olmaz. Bütün bunların hepsini düzeltmek için geliyoruz.

“Suriye’de iftar sofrası kuracağız”

Bu ülkede bir yönetim boşluğu var. Bu boşluk Hatay’da dahil olmak üzere Türkiye genelinde yerinden yurdundan edilmiş dört milyon Suriyeli’yi ülkemize taşımış oldu. Biz Suriye ile ilişkileri düzeltileceğiz. Herkes memleketinde mutlu yaşayacak. İnşallah 2019 yılında her ilden, her memleketten yönetici ile birlikte Suriye’de iftar açacağız.  Dış politikada sağduyulu ve vatandaşımızın çıkarlarını yöneten bir dış politika ortaya koyacağız.

“Var olasın Hatay”

Ben hem iyi parti genel başkanı, hem cumhurbaşkanı adayı olarak Hataylı hemşerilerimden hem kendime hem de milletvekili arkadaşlarıma oy istiyorum. Milletvekili arkadaşlarımı ve kendimi sizlere emanet ediyorum. Var olasın Hatay, hanımefendiler, gençler, beyefendiler.”

 

 

 

 

Bir cevap yazın