Arsuz’a kültür elçisi

Ünlü manken ve sanatçı Tuğba Özay, konser programı için geldiği Hatay’da bölgenin en gözde turizm merkezi Arsuz’u ziyaret etti. Van Tuşba’da görev yaptığı sırada sosyal sorumluk projesine katkı sunduğu şimdiki Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın konuğu olan Özay, Arsuz’a hayran kaldığını ve gerek festivallerde, gerekse diğer sosyal sorumluk projelerinde yanlarında olmaya hazır olduğunu ifade etti.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Tuğba Özay’ın bir sanatçı olmasının yanı sıra sosyal sorumluk projelerine çok önem veren, duyarlık sahibi biri olduğunu belirterek, konuğuna Arsuz’un güzellikleri hakkında bilgiler verdi.

Arsuz’un hem doğal güzellikleri, hem deniz turizmi, hem de birlikte yaşam kültürü ile Hatay’ın bir minyatürü olduğunu söyleyen Kaymakam Sarı, en büyük özelliğinin de sıcak kanlı insanları olduğunu ifade etti.

Kaymakam Sarı, Arsuz’da bölgenin en kaliteli balığın, Jumbo karidesin ve kalamarın çıktığını vurgulayarak, sadece deniz turizmi değil, balıkçılık, doğa turizmi ve tarımı ile de Arsuz’un adeta saklı bir cennet olduğunu belirtti.

Oksijen oranının yüksek olması dolayısıyla Arsuz’un tercih edilen yerler arasında olduğunu da vurgulayan Musa Sarı, Tuğba Özay’ın bundan sonra Arsuz için bir kültür elçisi olacağını dile getirdi. Kaymakam Sarı, ziyaret anısına ayrıca Tuğba Özay’a Arsuz hatırası olarak ipek şal hediye etti.

 

Bir cevap yazın