Her hikayesi ‘Çiğdem’ kokan masal evi

İkinci çocuğuna hamileyken yakalandığı hastalık sebebiyle hayatını kaybeden Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu sınıf öğretmeni Çiğdem Işık’ın adı görev yaptığı okulda yaşatılacak. Rahatsızlığı nedeniyle önce karnındaki bebeğini ardından da hayatını kaybeden Çiğdem Gülen Işık’ın adı okulda yaptırılan masal odasına verildi. Çiğdem öğretmenin, masal evi projesini ölmeden önce bir öğretmen arkadaşı ile birlikte hayata geçirmek için okul yönetimine başvurduğu ancak projeyi hayata geçiremeden hayatını kaybettiği belirtildi.

Çiğdem Öğretmenin çocukların mutlu olması için uğraştığını ve bu masal evinin çocukları mutlu edeceğini söyleyen Okul Müdürü Hüseyin Gündüz, “Çiğdem öğretmenimiz bu projeyi çok istiyordu ama olmadı. Hüzünlüyüz, ancak o çocukların mutlu olmasını isterdi. Bu masal odası ile çocuklarımız her gün burada dinledikleri masallarda Çiğdem öğretmeni yaşayacaklar. Bizler de Çiğdem öğretmenimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ise öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Çiğdem öğretmen aramızdan ayrılsa da bu okulda ve çocukların gönlünde yaşamaya devam edecektir. Çiğdem öğretmenimiz çok sevilen biriydi cenazesi de çok kalabalıktı bugün de onu seven kalabalık burada. Bir gün hepimiz öleceğiz önemli olan geride bıraktığımız eserlerdir. Öğretmenlik o kadar kutsal bir meslek ki bu dünyadan göçüp gitse bile, aramızda olmasa bile projesi ile çocuklara ışık olmaya devam ediyor onu asla unutmayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çiğdem Işık Masal Evi’nin açılış kurdelesi Okul Müdürü Hüseyin Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ve Çiğdem öğretmenin ailesi tarafından kesildi. Birlikte görev yaptığı öğretmenlerin göz yaşlarını tutamadığı törende hüzün hakimdi. Masal odasının açılışının ardından minikler yıl sonu gösterilerinde hünerlerini sergiledi.

Bir cevap yazın