İhracatçılar için önemli bir konu gündemde

Gümrük Müşavirleri Derneği İskenderun Temsilcisi Şenol Akyıldız, Limakport Kurumsal İlişkiler Müdürü Abdullah Karaturna ve Limakport Gümrük Şefi Kahraman Yeniçeri ile birlikte İTSO’yu ziyaret etti. Ağırlıklı olarak elektronik ortamda beyanname ve gümrük işlemleri ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan ziyarette, Gümrük Müşavirleri Derneği İskenderun Temsilcisi Şenol Akyıldız İskenderun’da gümrükleme konusundaki en büyük ihtiyacın ‘Gümrük Kimya Laboratuarı’ olduğunu dile getirdi.

“Hem zaman, hem de maliyet kaybı”

Gümrük firmalarının yaşadıkları sıkıntılara da değinen Gümrük Müşavirleri Derneği İskenderun Temsilcisi Şenol Akyıldız, “Tarım İl Müdürlüğü’nün Antakya’da olması, ‘Kimya Laboratuarı’nın Mersin’de olması Bölge Müdürlüğü’nün İskenderun’da olması, firmalarımız açısından hem zaman kaybı hem de maliyet oluşturmaktadır. Antakya Mustafa Kemal Üniversitesi’nde ‘Kimyasal Laboratuvarı’nın İskenderun’da da olması lazım. Bu konuda gerekli girişimlerin yapılması gerekiyor. İskenderun’a kurulacak bir ‘Kimya Laboratuarı’ yurt dışına ithalat ihracat yapan firmalarımızın işlerini kolaylaştıracağı gibi, bölgemiz ekonomisi için de son derece faydalı olacağı kanısındayız” dedi.

Ziyarette Limakport Kurumsal İlişkiler müdürü Abdullah Karaturna ve Limakport Gümrük Şefi Kahraman Yeniçeri de, İTSO yönetimine liman çalışmaları ve gümrük işlemleri ile ilgili bilgiler aktardı.

 “İhracatçılar için konunun takipçisiyiz”

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun’dan ithalat ihracat yapan firmalara her türlü desteği sunmaya çalıştıklarını belirterek, “Bölgemizde önemli eksikliği hissedilen ve firmaların Mersin’e gitmek zorunda kaldıkları ‘Kimya Laboratuarı’nın şehrimizde kurulması için İTSO olarak en yetkili birimlerle görüşeceğiz ve bu konunun takipçisi olacağız. Firmalarımız için zaman kaybı ve maliyet teşkil eden bu konu bölgemiz için gerçekten çok önem arz etmektedir” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın