Futbol dünyasına sarı enerji!

Hatay’da, 25 bin seyirci kapasiteli inşa edilen ve otoparkına kurulacak güneş enerjisi sistemiyle kendi enerjisini üretecek olan Hatay Stadı, 2019 yılı içerisinde futbolseverlerin hizmetine sunulacak.  129 milyon liraya mal olacak ve yaklaşık olarak yüzde 80’i tamamlanan statla birlikte Hatay’a hizmet edecek 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu da hızla yükseliyor.  Malzemeleri yurt dışından getirildiği için inşaatında bazı aksamalar yaşanan statta dış cephe ve üst çatı kaplama çalışmaları önümüzdeki ay başlayacak.

“Sahaya doğal çim”

Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz,  stat inşaatının 2016 yılı itibarıyla başladığını belirterek, “Stadımızın şuan dış cephe kaplaması, üst çatı kaplaması, seyirci koltukları ve müsabakaların yapılacağı alanda çimlendirme çalışmaları eksik… Dış cephe kaplama, alüminyum ve bir takım araç gereçlerin yurtdışından geç gelmesi nedeniyle aksamalar yaşandı. Firmanın planlamasına göre normalde bu çalışmalar 2018 Ocak-Şubat gibi faaliyete başlayacaktı, ancak malzemelerin geç gelmesi sebebiyle Haziran ayı itibarıyla dış cephe ve üst çatı kaplama çalışmaları başlayacak. Rüzgar fırsat verirse hava şartları ve her şey yerinde giderse yıl başına kadar çatı kaplama işlemleri de yapılacak ve çim ekme işlemleriyle stadımızdaki çalışmalar tamamlanmış olacak. Beton işlerinin büyük çoğunluğu bitmiş durumda, dış cephe ve üst çatı kaplamayı bitmesini bekliyoruz. Şu anda stadyumumuzun yüzde 80’i tamamlandı diyebiliriz” derken, statta ayrıca 24 locanın da yer alacağını aktardı.

“Yetkililer karar verecek”

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyon olarak Spor Toto 1. Lig’e yükselen Hatayspor’u başarısından dolayı kutlayan Şensöz, takımın şampiyon olduktan sonra müsabakalarını nerede yapacağına dair şu açıklamıyı yaptı: “Buna Hatayspor’un yönetim kurulu karar verir ancak şu anki mevcut Antakya Atatürk Stadı’nda oynamamak için hiçbir sebep yok. Ufak tefek çalışmalar yaparak yeni sezona o stadyumumuzu da hazırlayacağız. Hatayspor taraftarları da heyecanla stadın bitmesini bekliyor. 2019 yılından önce stada girme ihtimalimiz yok. Hava şartlarına bağlı bir şekilde çimin de tutmasıyla alakalı. Çim tohumunu atar atmaz bir ay sonra girdiğimizde daha sonra çok büyük sıkıntılara yol açmaması için bu işin yetkilileri ‘kullanabilirsiniz’ diyene kadar sahaya girilmeyecek” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın